sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kevätleiri

Nopeasti se aika maaliskuu meni. Tällä hetkellä istun koneessa suuntana Alcudia Mallorcalla. Tätä reissua on odotettunjo melko pitkään, luvassa on kaksi kokonaista viikkoa monipuolista treeniä aivan mahtavissa puitteissa. Maltti onkin valttia jotta pari viikkoa pystyy tekemään järkevää treeniä eikä heti ensimmäisen viikon jälkeen ole valmista kauraa.

Maalisukuu meni melko positiivisissa merkeissä. Tulokset parani hieman vielä juoksussa ja viimeisessä FTP testissä, ja kynnys on aikalailla 210w, eli 20 minuutin testin keskiarvo oli 221w. Uinnin osalta CSS testi oli itseasiassa pari sekunttia huonompi kuin viimeksi, mutta testipäivä oli jotenkin väsynyt enkä oikein saanut puristettua hyvää vetoa. Yleistä väsymystä oli myöskin ilmassa pari viikkoa takaperin, ja epäilenkin että jotain alkavaa flunssaa oli tulossa mutta onneksi jäi kuitenkin tulematta. Nyt olo on päivä päivältä terävämpi, eli toivon että vältin kevään flunssakierteet.

Maaliskuun suurin keskittymisen kohde on ollut lantion kontrolli. Kaikissa lajeissa lantion kontrolli on erittäin tärkeää, ja koin jonkinlaisen valaistumisen vatsalihasten aktivoinnin osalta. Esimerkiksi uinnissa puhutaan aina siitä kuinka pitää aktivoida vatsa, mutta en ole löytänyt oikeaa tapaa vaan se oma aktivointi on mennyt enemmän jännittämisen puolelle. Uinnissa hieman vastaava ongelma, jonka seurauksena olen uinut aika pahalla notkolla jolloin uintiasento uppoaa pahasti. Aika nopeasti huomaa eron kaikissa lajeissa, eli pyöräilyssä yllättäen vatsa ja lonkankoukistajat pääsee kunnolla töihin, uinnissa potkujen voima tuntuu keskivartalossa ja juoksussa askeleessa on merkitävästi enemmän voimaa. Aktivointiin pitää keskittyä byt todella paljon, eli koska kyseessä on uusi ei tuttu asia katoaa se heti jos sitä ei mieti. Mietittävää siis riittä fillarin selässä seuraavan parin viikon aikana :)

Ohjelma tulee olemaan tosiaan monipuolinen, eli verrattuna viime vuoteen juoksuja on muitakin kuin aamulenkkejä ja uintia on todella monena päivänä. Viime vuonna meni suurin osa päivistä puhtaasti pyörän selässä, kun nyt ohjelmassa on usein kaksintreeniä. Tämä tarkoittaa että päivän pyörä on usein noin kolmen tunnin mittainen, mutta olen aivan varma että kolmessa tunnissa tekee vähintään yhtä laadukkaan harjoituksen kuin viidessä, ja silloin voi aamulla tehdä hyvän uintitreenin alle. On toki ohjelmassa pitkääkin pyörää, eli ei ne mäet tälläkään reissulla jää ajamatta...
1 kommentti:

 1. Did you realize there is a 12 word phrase you can tell your crush... that will trigger deep feelings of love and instinctual appeal to you deep inside his heart?

  That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, look after and care for you with all his heart...

  ===> 12 Words Who Trigger A Man's Desire Impulse

  This instinct is so built-in to a man's genetics that it will drive him to work better than before to build your relationship stronger.

  Matter-of-fact, fueling this influential instinct is so mandatory to achieving the best ever relationship with your man that the second you send your man one of the "Secret Signals"...

  ...You'll instantly notice him expose his soul and heart for you in such a way he never expressed before and he'll distinguish you as the only woman in the universe who has ever truly appealed to him.

  VastaaPoista