tiistai 29. tammikuuta 2013

Suunnitelmia

Nyt kun kauden tärkeimmät kisat on listattu, on helpompi suunnitella kauden harjoittelua hieman tarkemmin. Valitettavasti en ole vielä kuitenkaan päässyt kamalan pitkälle, päiväkohtaisissa harjoituksissa mennään vielä vasta helmikuun puolella. Nyt viikonloppuna otan tavoitteeksi listata pitkälle kevättä tehtäviä harjoituksia, koska se auttaa minua paremmin hahmottamaan ajatuksen tekemisessä jo tässä vaiheessa.

Nyt olen kuitenkin listannut tärkeimmät teemat joka kuukausi tälle vuodelle, ja suunnitelma näyttää tältä...

Tammikuu  PK2
Helmikuu  PK2
Maaliskuu  VK1
Huhtikuu  VK1
Toukokuu  VK2/Kisa
Kesäkuu  VK2
Heinäkuu  Kisa/PK2
Elokuu  PK2/VK2 (juoksu)
Syyskuu  VK2 (juoksu)
Lokakuu  Kisa (juoksu)

Tässä siis perusrunko, jonka pohjalle pitää alkaa tarkempaa suunnitelmaa muodostamaan. Ajattelin tänä vuonna kokeilla jotain uutta, ja yrittää rytmittää harjoittelun 10 päivän rytmiin perus viikkorytmin sijaan. Olen pitkään tätä jo miettinyt, ja suurin syy tähän on se, että 3 lajin upottaminen viikkoon on haastavaa eikä tunnu onnistuvan järkevästi. Siksi luulen että kevään harjoittelu tulee noudattamaan kaavaa 10 päivää normaalia tehoa (paino esim. pyörässä), 10 päivää normaalia tehoa (paino esim. juoksussa), 10 päivää kovaa tehoa (paino esim. yhdistelmäharjoittelussa) ja sitten viikko kevyttä palauttelua. Tämä tarkoittaa siis, että rytmityksestä tulee noin kuukausi perus harjoittelua ja sitten viikko kevyttä palauttavaa. Täytyy vielä hieman miettiä tätä, ja mikäli tähän ryhdyn on kevyen viikon sitten oikeasti oltava kevyt.

Mikäli muilla on kokemuksia muista rytmityksistä kuin viikkorytmityksestä, kuuntelen mielelläni kommentteja ja mitä olette tykänneet. Ai niin, sain viimeinkin kaikki kuntoon OmegaWave ohjelmiston kanssa ja pääsen siis testauksen makuun. Olen mukana iPhone beta testaus ryhmässä, ja kyseessä on siis rasitustasoa mittaava järjestelmä, joka tukee omia tuntemuksia miten valmis keho on vastaanottamaan uusia ärsykkeitä harjoituksista. Ajattelin tästä kirjoitella erikseen, mutta ensitestaus osui  heti oikeaan. Koko yön oli kurkku kipeä, ja olo oli melko vetämätön aamulla. Mittaus antoi heti palautteen, että kroppa ei oikein mukana, joten jos tänään vuorossa treeni pitäisi ottaa rauhassa. Jään siis innolla odottamaan miten hyvin laite toimii, ja jos tällä saisin hieman parempaa rytmitystä harjoitteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti