sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kausi 2013

Viikko treeniä takana Suomessa, ja täytyy myöntää että hyvältä tuntuu. Viikon aikana olen ehtinyt altaaseen pari kertaa, juoksemaan, hiihtämään, kuntopiiriin sekä pyörän selkään. Tuntuu kyllä upealta päästä taas treenin makuun, ja tuntuukin siltä että kroppa ja mieli ovat nyt saaneet mukavasti lepoa. Tämä viikko meni vielä ihan peruskestävyys harjoitteluna, ja nyt on sitten aika alkaa kursia kasaan suunnitelma ensi kautta varten. Ennen kuin tarkempaa suunnitelmaa voi tehdä, pitää tietenkin katsoa miltä ensi kausi näyttää. Ajattelin siis listata ne kisat mihin varmasti osallistun, ja sitten ne mitkä kiinnostaa mutta en ole vielä osallistumisesta päättänyt. Aloitetaan siis varmoista tapauksista:

Helsinki City Run: Toukokuun alussa juostava puolimaraton on suurin juoksutapahtuma Suomessa. Tämä on hauska tapahtuma, ja toimii hauskana kauden avauksena. Kovia aikoja tuskin juostaan, mutta juoksusta on tullut jo miltei traditio, ja tänä vuonna toimii hyvänä pitkänä VK lenkkinä ennen St. Pölteniä.

Ironman 70.3 St. Pölten: Itävallassa toukokuussa käytävä puolen matkan triathlon. Tätä odotan todella paljon, ja tätä varten tullaan keväällä istumaan pyörän selässä mahdollisimman paljon jotta pyöräreitin mäet eivät tunnu liian pitkiltä. Kuulemani mukaan upea tapahtuma, ja toivotaan ettei helle tule olemaan liian raju. Toivon mukaan tästä tulee ensimmäinen puolen matkan triathlon mikä selätetään.

Finntriathlon: Suomen triathlonkesän kohokohta. Täällä pyritään olemaan kesän parhaassa kunnossa, joten kisaa on siis tarkoitus käydä täysillä kelloa vastaan. Muutenkin odotan todella paljon viikonlopulta, täällä on kuitenkin käytännössä suurin osa jotka lajin parissa täällä touhuavat.

Sitten on pitkä lista tapahtumia mistä en vielä tiedä, mutta uskon että useaan tulen osallistumaan. Monet kisat voisivat ja tulevat toimimaan hyvänä valmistavana treeninä esimerkiksi Joroisten kisaa varten. Myös loppusyksystä olisi kiva koittaa parantaa ennätystä joko puoli- tai kokonaisella maratonilla, mutta jätetään tarkemmat suunitelmat keväämmälle. Tässä kuitenkin tapahtumia mitkä pyörivät mielessä:

Sääksi triathlon: Nurmijärvellä järjestetään kuulemani mukaan toimiva ja hauska kisa. Tämä on tosiaan vain kaksi viikkoa Itävallan kilpailun jälkeen, eli voi olla että kisamotivaatio ei vielä ole ihan sillä tasolla että perusmatkalle jaksaisi lähteä.

Kisko triathlon: Tämä on melkein jo kalenterissa, eli kolme viikkoa enne Joroisia oleva perusmatkan kisa. Tämän parempaa valmistautumista ei varmaan ole, ja täällä on myös paljon tuttuja viivalla joten ilmoittautumista vaille valmista kauraa.

Kuopio triathlon: Kaksi edellistä vuotta olen täällä ollut, ja ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa. Tänäkin vuonna varmasti tulee osallistuttua, mikäli kalenteri antaa myöten lähteä elokuussa Savoon.

Espoon Rantamaraton: Mikäli päätän juosta puolikkaan tavoitteena ennätys syksyllä, olen varmasti täällä viivalla. Reitti on kiva, mutta kokonaista en täällä varmaan ihan heti uudestaan juokse.

Vantaan maraton: Mikäli maratonkärpänen puraisee, on tämä varmasti suurin suosikki missä voisi yrittää alle 3.20 alitusta. Katsotaan tuossa kesän aikana jaksaako loppukesästä lisätä juoksukilometrejä, vai yritääkkö pyöräillä tänä vuonna mahdollisimman paljon ja siten kuroa umpeen eroa pyörä- ja juoksukunnon välissä.

Tässä siis ajatuksia tulevasta vuodesta. Mahtuu sinne varmasti monia HelTrin Cup kilpailuja, jotka ovat leikkimielisiä (niin vissiin...) harjoituskilpailuja. Näistä hauskimpia ovat Rykäisyt Kuusijärvellä, joita suosittelen kaikille seuran jäsenille. Tarkempi hajroitussunnitelma tulee siis rakentumaan tämän ympärille, ja palaan siihen heti kun yksityiskohdat ovat selvillä. Mikäli lukijoilla on ideoita kesän aikana käytävistä loistavista kisoista, laittakaa vinkkiä niin saan lisää valinnanvaraa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti