keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Yhteislenkkiä

Leirin jälkeen oli taas sama toteaminen kuin aiemmin, pyörä vaatii lisää harjoittelua. Maanantaina kävin leirin jäljiltä maastopyörällä todella kevyesti ulkoilemassa, ja eilen oli vuorossa kevyt aamulenkki ja illalla rento uinti. Tänään oli sitten ohjelmassa vuoden ensimmäinen Hepon yhteislenkki, ja kyseessä oli siis Viikistä lähtevä keskiviikon lenkki. Meitä kokoontui Viikin Prisman kulmille noin 15 ajajaa, ja keli oli suhteellisen hyvä.

Lähdimme porukassa ajelemaan kevyeen likenteen väyliä Kuninkaanmäkeä päin, ja siellä pari pyöräilijää liittyi vielä porukkaan. Siellä nopein ryhmä lähti keulille, ja me tulimme sitten toisessa ryhmässä heti perässä. Lenkin kokonaiskeskinopeus oli noin 28km/h, mutta mennessä mentiin myötätuuleen yli 30km/h ja takaisin tultiin pieneen ylämäkeen sekä vastatuuleen hieman hitaammin. Taas huomasi että lenkin loppupuolella, ja varsinkin ylämäissä tehot alkoivat hiipua. Luulen kyllä että pyöräkunto on nyt parempi kuin vuosi sitten, mutta jotenkin homma vaikuttaa vieläkin suhteellisen heikolta. Täytyy vaan saada lisää kilometrejä alle, sekä erinlaisia lenkkejä jotta jalat saavat riittävästi monipuolista ärsykettä.

Yksi hauska ominaisuus mitä olen alkanut käyttää siirryttyäni SportTracks ohjelmistoon, on sään liittäminen GPS dataan. Sen avulla saa tarkat säätiedot aina ilmankosteudesta, lämpötilasta tuulen nopeuteen ja suuntaan. Tässä alla näkyy tämän lenkin reitti kartalla, ja siihen on siis lisätty tiedot miten matkan varrella on tuuli käynyt. Tämän tietenkin voi hienosti yhdistää barometriseen korkeusmittariin, niin näkee hienosti reitin profiilin sekä tuulen vaikutuksen suoritukseen. Alkaa olemaan ehkä jopa liikaa tietoa tarjolla...

Vuoden ensimmäinen Hepon lenkkiEi kommentteja:

Lähetä kommentti