maanantai 9. huhtikuuta 2012

Haasteita

Pari viikkoa sitten meni pitkällä lenkillä kantapää, enkä sen jälkeen ole käytännössä pystynyt juoksemaan yhtään. Sitten vielä viikko sitten iski joku ihmeellinen flunssa päälle, eli nyt on kyllä mukavasti mäkiä matkalla, ja se on kyllä vaikuttanut yleiseen fiilikseen aika paljon. Kantapää on tervehtymään pän (luulisin), ja olen varma etä kyseessä on vain jännekalvon tulehdus. Viikon olen siis pystynyt hyvin kävelemään, mutta epäilen että juoksusta vielä tulisi mitään. Hyvän PK kauden jälkeen olisi nyt siis oikea aika juosta vähän kovempaa, mutta ne lenkit on kyllä jäänyt tekemättä. Hieman epäileväinen olen HCR:än suhteen, eli tavoiteaika voi kyllä hyvin jäädä toteuttamatta. Ensimmäinen kysymys on vieläkin pystyykö sen ylipäätänsä juoksemaan siten ettei koko loppukesän juoksut mene sivuun...

Koko viime viikko oli siis fiilis aika heikko, flunssa esti treenaamisen ja ajatus oli tietenkin että kun pääsiäisenä ei ole muuta ohjelmaa olisi voinut olla paljon pihalla pyörällä tai juosten. Huomasin itse miten vaikea on pitää mielli virkeänä kun tulee muutama vastoinkäyminen kerralla. Pelkkä kantapää vaiva olisi ollut vielä suht hallittavissa, koska uinti ja pyöräily olisi sujunut hyvin. Flunssa vei sitten loput hyvästä fiiliksestä, mutta nyt alkaa taas olo olemaan parempi. Pitkästä aikaa tuli siis jotain häiriötekijöitä normaaliin tekemiseen, mutta toivottavasti näitä ei nyt liikaa tule enään kun kerran kesäkin on ovella.

Kahden viime viikon treenit ovat siis ollee hyvin vähissä, eli nyt pitää varovasti alkaa taas kokeilemaan miltä liikkuminen tuntuu. Ensi viikonloppuna seuran kevätleiri, ja silloin on oltava kunnossa koska ohjelmassa on melko paljon menemistä. Tämä viikko on siis otettava muuten tosi iisisti jottei mitään jälkitautia tule. Ei muuta kuin uudet suunnitelmat kehiin ja katsotaan miten homma lähtee liikkeelle tästä.

2 kommenttia:

 1. Moi,
  mullakin on ollut ärsyttävää kantapääkipuilua juostessa. Kun se ei alkanut ajan kanssa menemään ohi, kävin fyssarilla, joka löysi vaikka minkämoista kireyttä, jumia ja jännitystä eri puolilta kehoa, jotka aiheuttavat kantapäävaivan ja vähän muutakin.
  Tein pari-kolme viikkoa määrättyjä venytys- ja vahvistusliikkeitä ja tänään kontrollissa oli jo kuulemma huomattavissa asentojen korjaantumista - aika nopeeta!

  Toivottavasti sulla ei mene olotila huonompaan suuntaan, ja jos menee, niin suosittelen sitä fyssarikäyntiä! Vielä ehtii ennen kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Hetkellisesti luulin jo että se katosi mutta hieman kipu taas yllätti viikonloppuna... Ei kuitenkaan niin pahasti kuin muutama viikko sitten, joten katsotaan nyt jos se parantuu ajan myötä sekä venyttelemällä.

   Kävin vuosi sitten fyssarilla tarkistuksessa, ja sieltä saa kyllä hyviä täsmäliikkeitä jolla tekniikka ja askellus korjaantuu. Hyvä että sait oman vaivasi kuntoon, kesällä on tylsä olla toipilaana...

   Poista