perjantai 22. huhtikuuta 2011

Alaraaja-analyysi

Käytiin Annen kanssa tiistaina Suomen UrheiluFysion järjestämässä alaraaja-analyysissä. Sain kuulla testistä maratonkoulussa, ja muutamat muutkin ovat suositellet testiä varsinkin jouksun aloittamisvaiheessa, jotta mahdolliset ongelmat selviävät ennen kuin ne muuttuvat vammoiksi. Testi kesti tunnin ja alkoi sillä että fysioterapeutti tutki alaraajojen liikkuvuuden. Tämä tarkoitti että minua väänneltiin ja käänneltiin eri suuntiin, eli kokeiltiin löytyykö poikkeavaisuuksia. Muutamia pieniä juttuja löytyi, mutta onneksi ei mitään sen ihmeellisempää.

Kun liikkuvuus oli todettu hyväksi, jatkettiin hommaa juoksumatolla. Aluksi käveltiin ja juostiin ilman kenkiä, jonka jälkeen homma tehtiin uusiksi kenkien kanssa. Pitkä juttu lyhyenä, fysioterapeutti käski olla muuttaamatta mitään :) Ainoa pieni vika mitä juoksussa löytyi oli, että juoksen hieman "raiteilla". Tämä tarkoittaa että askelten väliä voisi vähän leventää, mutta sekin on aika pientä. Kommentti oli että jos pitäisi kuvailla miltä juoksun kuuluisi näyttää, oli minun juoksuni kuulemma aika lähellä optimaalista. Tämä pätee siis niin sanottuun "puhtaaseen" juoksutyyliin. Jos aletaan katsoa juoksukuntoa olisi varmasti fysioterapeuttikin toista mieltä asiasta :)

Hyvä siis että juoksusta ei löytynyt mitään vammojen aiheuttajia, ja voin jatkaa treeniä niin kuin ennenkin. Sain myös vahvistuksen että neutraalit kengät ovat ainoa oikea vaihtoehto minulle, ja kauppaa pitää vaihtaa, jos joku yrittää muuta minulle myydä. Minulle suositeltiin myös kisakengiksi Asicsen DS Trainereita, eli tätyy käydä koittamassa miltä ne tuntuvat jaloissa. Tänään käytiin juoksemassa vika treeni ennen kesää Esport Areenalla, 5x1000m vedot. Ensi viikolla vielä muutama kova treeni, muutama pitkä lenkki, ja sitten HCR kutsuu.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

1 kommentti:

  1. Moi
    Mulla on myös DS trainerit ja on hyvät kengät mun mielestä. Kevyet ja rullaavat, houkuttelee juosta kovaa.
    Se tuli vaan mieleen, että noissa DS trainereissahan on kevyt ylipronaatio tuki. Jos neutraalia kenkää pitäisi olla, niin DS sky speed on kait lähes samakenkä ilman ylipronaatiotukea.

    VastaaPoista