lauantai 27. syyskuuta 2014

Uusi alku

Elokuun loppu ja syyskuu meni palautellessa, hieman sairastellessa ja tehden melko paljon treenistä poikkeavia juttuja. Tämä viikko oli tarkoitus lähteä kokeilemaan miltä urheilu tuntuu, ja selkeästi palautuminen alkaa olemaan valmista kun treenit maistuu erittäin hyvälle. Hieman voimattomat jalat ovat, mutta sekin voi paljon johtua monen viikon levosta, sekä viime viikon reilun 70km vaelluksesta Kuusamon maisemissa. Ylimenokauden loppuun käveltiin siis Karhunkierros, ja suunnitelma oli kävellä 4 päivän aikana reitti Ristikalliosta Rukalle. Kolmannen päivän aamuna vettä alkoi tulla sen verran tasaisesti, että päätettiin tarkistella päivän mittaan tunnelmia ja jos iltapäivällä energiaa vielä riittää niin käveltäisiin vikan päivän etappi yhteen putkeen. Neljän aikaan olimme perillä laavulla missä meidän piti yöpyä, joten päätimme jättää ylimääräiset ruuat pois ja tsempata vikat 12km jotka erotti meidät lämpimästä mökistä ja saunasta. Tosin viimeinen 12km sisälsi Konttaisen, Valtavaaran ja Rukan ylityksen, josta Valtavaara oli paljon vaikeakulkuisempaa kuin mitä olin ajatellut. Vikat 6km meni aika kiukulla, ja kyllähän sitä hieman naureskeltiin että ei olisi meidän näköinen juttu jos viimeisestä 10km pätkästä muistaisi jotain... Rukalle saavuttiin puoli yhdeksän aikaan, eli noin puoli tuntia jouduttiin pimeydessä kävelemään mutta ei se oikeastaan haitannut. Mahtava reissu, ja suosittelen kyllä kaikille Karhunkierrosta joko kokonaisena pätkänä kävellen tai juosten. Jos ei halua yöpyä hienoissa mökeissä tai teltassa voi reitillä tehdä myös helposti monia eri päivän reissuja eri lähtöpaikoista, eli Oulangan Kansallispuistosta löytyy varmasti kaikille vaihtoehto vaeltamiselle. Lisäksi syyskuun muutamat ensimmäiset viikot ovat ajankohdaltaan varmasti parhaimpia, keli on vielä plussan puolella (meillä 4-15 astetta lämmintä), ruska on komea ja ötököistä ei ole tietoakaan. Kirjotuksen lopussa hieman kuvia matkan varrelta.

Tämä viikko on sitten yritetty herätellä kroppaa taas harjoitteluun. Uintia on tullut peräti 3 kertaa ja yksi yksityistunti, ja uskon että lokakuun tulenkin käymään 4 kertaa viikossa uimassa. Alkuviikon salikäynti tuntuu vieläkin todella mukavasti jaloissa, ja viikon loppuessa uskon että parit juoksulenkit on myös keretty kokemaan. Kaikki tuntuu yllättävän hyvältä, ja tarkoitus on siis lokakuu tehdä jonkinlaisella ajatuksella jo peruskuntoharjoittelua. Olen mukana uudessa harjoitusporukassa marraskuusta alkaen, joten lokakuun ajatus on tottua taas normaalin harjoitusrytmiin, vahvistaa heikkouksia ja keskittyä myöskin perusvoimaan kuntopiirin ja kuntosalin kautta. Viikkorytmi lokakuussa tuleekin olemaan aikalailla 4 uintia viikossa, 1 kuntopiiri, 1 sali, 3-4 juoksulenkkiä ja satunnaisia maastopyöräilyitä sekä trainerilla pyörittelyjä. Juoksut ovat lyhyitä 30-40 minuutin kevyitä lenkkejä missä on muutamia herättäviä vetoja mukana, ja uinneista 3 on hyvin tekniikkapainotteisia jonka takia niitä ajattelinkin tehdä lokakuussa enemmän. Kävin tosiaan torstaina valmennuksessa, ja varsinkin vedon alkuvaiheessa on parannettavaa. Tähän sain valmentajalta ohjelman, eli 3 kertaa viikossa tekniikkapainotteinen uinti jolla asiaa pyritään korjaamaan. Nämä uinnit ovat lyhyitä, mutta yllättävän rankkoja kun ne tekee oikein ja keskittyy tekemiseen. Kun ollaan jo pari vuotta uitu "väärin", on tekniikan korjaaminen vaikeampaa kun hermotus on jo rakentunut toiseen liikerataan. Nyt uidaan siis 100m kerralla, jonka jälkeen taas keräillään keskittymistä jotta voidaan taas uida hyvällä keskittymisellä. Tästä sitten toivottavasti tekniikka korjaantuu ja keväällä tehoja mukaan.

Fiilis tekemiseen on siis saatu takaisin, suunnitelma alkaa selkityä ja toivottavasti näillä eväillä ensi kautena on taas kehitystä havaittavissa. Olen tosiaan mukana harjoitusryhmässä jossa alkaa ohjelma ja yhteistreenit marraskuussa, ja siitä vielä lähemmin lisää. Nyt vielä kuitenkin melko vapaalla ohjelmalla kuukausi eteenpäin, ja toivottavasti varsinkin uinnin tekniikka ottaa harppauksen eteenpäin koska se on selvästi suurin haaste itselläni.

Lähtö Ristikallion parkkipaikalta
Komeat maisemat Ristikallion päältä
Oulangan joen varsi oli helppokulkuista ja maisemat upeita
Toisen päivän jälkeen alkoi staffissa näkyä väsymisen merkkejä
Valtavaaran huipulla, maisemia turha vilkuilla sumun takia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti