keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Muutaman viikon kuulumisetMallorcan reissun jälkeen on taas ollut muutamia viikkoja suhteellisen normaalia tekemistä. Arkeen paluu oli melko raju, eli leirin jälkeen oli kyllä huomattavissa kovaa väsymystä mikä oli toki aika odotettavaa. Heti seuraavana viikonloppuna oli seuran leiri Vierumäellä, ja silloin tuli taas 3 päivän aikana toistakymmentä tuntia treeniä, mutta yllättävän hyvin nekin sai tehtyä, joskin ei kuitenkaan jalat ihan herkimmässä kunnossa ollut. Omat fiilikset ovat olleet melko usein aika ristiriitaiset, eli tunne on usein ollut hyvä ja melko virkeä, mutta pieni pelko ylirasituksesta on kuitenkin kummitellut. Missään vaiheessa en ole kuitenkaan nukkunut huonosti, menettänyt ruokahalua tai muutenkaan motivaatiota harjoitteluun, joten olen mennyt tunteen perusteella ja uskon että ihan kunnossa sitä ollaan.

Heti leirin jälkeen oli ajatus keskittyä juoksuun, eli olen menossa  juoksemassa HCR:ää nyt lauantaina, jolloin parin viikon juoksukuuri oli todella tarpeen. Leirin jälkeen keskiviikkona olikin heti tarjolla 10km VK juoksu, ja tämä pelotti ehkä treeneistä eniten kun en ollut täysin varma palautumisen tilasta. Olin päättänyt vielä alkuverassakin tunnustella vireystilaa, mutta kun juoksu tuntui hyvältä niin en nähnyt syytä jättää treeniä juoksematta. 10km VK osuus menikin hyvin, eli hieman alle 42 minuuttia oli GPS:n mukaan aika. Tämän treenin jälkeen olen juossut muutaman lenkin missä oli 6 minuutin vetoja, sekä yhden pidemmän reilun 15km lenkin. Näillä eväillä lähdetään siis lauantain puolikasta juoksemaan, jossa lähden kyllä kokeilemaan jos 1.30 alittuisi heti keväällä. Yllättävän hyvät vauhdit on vedoissakin ollut, eli 4.10-4.15 kilometrivauhti voi olla ihan realistinen lauantaina. Tosin reitti ei ole nopea ja kai siellä on yksi jos toinenkin juoksija tukkimassa tietä, eli sen puolesta voi olla että tasaisen vauhdin ylläpito ei tule olemaan helppoa. Tuntuma on kuitenkin että juoksu on kohtuullisella tasolla heti keväällä, ja paljon siitä on parantuneen tekniikan ansiota.

Eilen kävin kokeilemassa muutaman seurakaverin kanssa 10km tempoa Röylässä. Viimeksi olen ajellut kovempia tehoja pyörälle ennen Mallista, ja hieman tuntui että jalat olivat vielä tukossa. 10km pätkän ajaksi tuli noin 17.15, ja lievä pettymys tämä oli ajallisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta kun ajoin voimamittarin avulla ulkona tempoa, joten keskittyminen oli wattien pitämisessä tasaisella tasolla. Olin alustavasti päättänyt ajaa noin 225-230 wateilla, ja keskiarvo taisi olla tasan 228w. Sykkeitä kun katsoin, oli ensimmäinen puolikas minusta hieman liian kevyttä menoa (ei tosin siltä tuntunut), eli voi olla että jonkinlainen rajoitin oli päällä mikä irtosi vasta toisella puolikkaalla. Edellisessä mittauksessa trainerilla FTP oli 200, joten uskon että kuitenkin kehitystä on tapahtunut, eli jossain 210-215 voisi olla tällä hetkellä uusi FTP kynnys tämän tempon perusteella. Teknisesti tempo oli muutenkin aika kamalaa, eli keskittyminen oli wateissa jolloin pyöritys, ajolinjat ja koko asennon pitäminen oli muutenkin aika huonolla tasolla. Tätä on kutienkin luvassa merkittävästi enemmän kesän mittaan, ja tavoitteena olisi päästä lähelle tai jopa alle 16min aikaa 10km tempossa näin aluksi.

Nyt kuitenkin loppuviikko ennen lauantaita mennään kevyesti, eli luvassa on muutama lepopäivä ja vähän uintia. Katsotaan lauantain juoksun jälkeen mille seuraavat viikot pyhitetään, mutta uskon että pyörään ja tehojen nostamiseen panostetaan ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti