sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kolme ensimmäistä päivää

Muutama päivä takana Alcudiassa, ja tuntuuhan ne jo mukavasti jaloissa. Ensimmäisenä päivänä ajettiin noin 60km verralenkki tasamaata, ja heti pääsi kyllä hyvään fiilikseen. Lainapyörä (Scott) on todella hyvä, eli kannatti maksaa muutama kymppi lisää. Kun olin ajanut 500m totesinkin heti että taisi tulla kallis reissu kun voi mennä herkästi pyörä vaihtoon kotona kun lähtee taas omalla kalustolla liikenteeseen... Toisena päivänä ajeltiinkin jo 100km lenkki, josta ekat 60km oli tasamaata ja loppu sitten hieman nousua, eli käytiin Cap Formentorilla. Viimeiset 7km tie oli todella huonokuntoista, joten sai mennä todella maltilla että ei itselle tai pyörälle käynyt mitään. Majakalle päästyä alkoi mukavasti vähän sataa, mutta onneksi se loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin. Komeat oli kuitenkin maisemat, ja koska päivä oli perjantai piti toki perinteiset kuntopiirin pidot tehdä matkan varrella.

Perjantaipidot

Matkalla kotiin Cap Formentorista
Eilen ajeltiin sitten pidempi siivu, ja mukana oli hieman nousuakin. Tässä reissun tarkempi selvitys omasta ajosta, eli noin 144km lenkki, 6h aikaa ja nousua reilu 2300m. Reitti oli upea, mutta oli se toki melko raskas kun profiilia katsoo. Tasamaata ei ollut kuin oikeastaan viimeiset 30km, joka sekin tultiin vastatuuleen jalat jo melko hapoilla. Upea päivä, ja meitä oli liikenteessä neljän hengen porukka, ja koko homma vietiin läpi yhden lyhyen kahvitauton voimin. Ajettiin Mallorcan korkein nousu toiseen suuntaan, ja kyllä tällä reissulla Puig Major pitää käydä vielä ajamassa "oikeaan" suuntaan, eli nyt tultiin 13km mittainen lasku joka on varmasti mukava kiivetä toiseen suuntaan. Muutamassa kohtaa huomasi kyllä että ei ajotekniikka mitään huippua ole, eli serpentiinitietä kun laskee, niin alamäessäkään keskinopeus ei nouse yli 30km/h. Luulisi että alameässä on aikaa palautella, mutta itse joutuu ainakin jännittämään melko paljon koko kroppaa, joten tuollainen kymmenen kilometrin laskukaan ei ole mikään rento. Aivan mahtava päivä, ja muutaman hieman kevyemmän päivän jälkeen on aivan varma että suuntana on taas pohjoisen mäet. 
Kahvitauko Port de Sollerissa, täältä voisi hankkia talvikämpän 
Porukka kasassa ja laskuun lähdössä
Tänään on sitten pyöräilystä vähän kevyempi päivä. Suunnitelmana on noin 70km tasamaa (nousua korkeintaan 500m), ja iltapäivällä 30-45min avovesiuinti. Meressä on ollut paljon uimareita, ja märkäpuvut kun on mukana niin ajattelimme mennä kokeilemaan itsekkin. Joka aamu tulee myös juostua 30min aamuverryttely, eli todella kevyesti kropan herättelyä varten pieni juoksulenkki. Ei todellakaan voi valittaa, kun kerrankin pääsee keskittymään puhtaasti treenaamiseen lähes täydellisissä puitteissa. Tästä taitaa tulla aika varmasti joka keväinen traditio.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mahtavalle, perjantaipidot ja kaikki! Ajateltiin kyllä teitä Meikussa perjantaina, kun 10 minuuttia kärvisteltiin lankussa tai sen eri variaatioissa. Kiva kun kirjoitit noista reiteistä, täytyy sitten viikonloppuna kokeilla niitä itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jutellaan kun tuutte! Lupaan vähintään merkata teille karttaan ton paikan jotta Pete voi käydä tekemässä Vuorisen kirousta siinä ens perjantaina.

      Poista