keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Märkäpukukokeilua ja muita varusteita

Viikonloppuna oli seuran puolesta järjestetty märkäpukujen kokeilutilaisuus Liikuntamyllyssä, missä on 17m allas ja edustussaunatilat. Porukkaa oli paikalla todella hyvin, ja uskon että mukana olleet edustajat olivat myös tyytyväisiä tilaisuuteen. Itse halusin kokeilla Huubin Archimedes pukua, Makon Extreme pukua ja Sailfishin G-Range pukua, mutta ainoa mistä oli kokoja oli Makon Extreme. Sailfishin ja Huubin kokotaulukkoa kun selailin, totesin että kummastakaan ei löydy ihan täysin sopivaa, mutta olisi ollut hauska koittaa "sopivinta" mallia koska kyseessä on varmasti hyvät puvut. Itsellä on siis kolme kautta vanha X-Terra, ja se hieman kiristää olkapäistä ja siksi olen miettimässä mahdollista puvun päivitystä.

Makon puvusta oli sitten juuri oikea koko, ja sen kokotaulukkokin näyttää osuvan kaikista parhaiten minulle. Olen mittataulukon mukaan S kokoisen puvun melko yläraameissa, ja siellä haluankin olla että puku on riittävän napakka. Puku ei kiristänyt yhtään liikaa, ja ero oli kyllä merkittävä omaan pukuun nähden liikkuvuuden osalta. Toinen yllätys oli kelluttavuus, mitä löytyi niin paljon kuin uskalsi toivoa. Tuntui kun jalat olisivat ilmassa, eikä tämä ole käytännössä kaukana totuudesta. Kovat uimarit eivät kuulemma pidä niin paljoa tästä mallista, koska kelluttavuutta on liikaa ja tuntuma hieman katoaa. Itse heikkona uimarina otan mielelläni hieman lisäapua tässä, eli uskon että minulle tämä puku olisi juuri loistava. Ostopäätöstä en vielä ole tehnyt, mutta vakavasti kuitenkin harkitsen pukua tällä hetkellä. Yritän saada puvun vielä testiin ennen kuin teen päätöksen, eli olisi mukava koittaa pukua hieman pidemmällä, esimerkiksi 1km matkalla altaassa.

Muuten varustepuolella onkin tullut jotain lisäyksiä talven aikana. Power2max voimamittari tuli jo viime vuonna mutta tällä kaudella se pääsee vasta tositoimiin. Uudet kiekot tuli hankittua ennen vuodenvaihdetta, eli ensi kesänä alla on Zipin 404 FC kiekot. Voimamittarin myötä hankin myös pyörään Garminin Edge 500 mittarin, jossa on merkittävästi suurempi näyttö kaikkea tietoa varten mitä voimamittari välittää. Uusimpana hankintana viime viikolla tuli uusi kypärä, joka on ollut myös hankintalistalla pidemmän aikaa. Vertailun jälkeen kypäräksi valikoitui Specialized S-works Evade malli, joka on melko tuore malli. Girolla vastaava malli on Air Attack, eli suhteellisen "normaalin" näköinen aerohenkinen kypärä. Verrattuna vanhaan Giron perusmalliin on istuvuus ainakin ihan toista luokkaa, ja tuskin tämä aero ominaisuuksiltakaan huonompikaan ole. Viimeisimpänä uutuutena on 360Swim turvakelluke. Tämä on puhallettava drybag, mikä tulee mukaan avovesiuinneille ja toimii mahdollisena pelastuskellukkeena, arvotavaran säilytyspaikkana sekä huomiopoijuna muille vesillä liikkujille. Nyt uskaltaa lähteä uimaan jopa yksinkin, ja uskon kyllä että tämä tulee myös mukaan kun uidaan porukalla vähintään näkyvyyden puolesta. Ehkä nyt on taas hetkeksi varusteita pyöritelty kuntoon, eli yritetään mennä kesä näillä ilman sen ihmeellisimpiä hankintoja...

Treenien puolesta mennään viikolla kolme kuukauden mittaisesta jaksosta. Ensi viikko on sitten kevyempi viikko, ja sitten onkin lähtö Mallorcalle. Hieman pitää siis palautella ennen sitä reissua, jotta siellä pystytään ajamaan kunnolla kilometrejä alle. Tavoite tulee olemaan määrän puolella, eli ajellaan rauhassa mutta paljon. Kotona voikin sitten jatkaa hyvin treenejä, ja lisätä tehot mukaan treeneihin tempojen muodossa.

Specialized S-works Evade ja 360Swim

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti