keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Apua suunnitteluun

Tälle vuodelle on siis kuvio hieman muuttunut, eli olenkin maininnut muutamaan otteeseen että en itse suunnittele harjoituksiani. Ajatus tästä tuli jo viime vuonna, kun homma alkoi hieman puuroutua, ja yksinkertaisesti ajatukset ja mielikuvitus hieman loppui kesken. Helposti tulee tehtyä vain itselle mukavia ja mieleisiä harjoituksia, ja kehittyminen varmasti senkin takia hieman pysähtyi. Harjoitteluun piti siis saada parempi rakenne kaikin puolin, ja siksi otinkin ulkopuolisen avuksi tälle kaudelle. Nyt on takana reilu kolme viikkoa tekemistä, ja olen erittäin tyytyväinen tähänastiseen apuun mitä olen saanut.

Kaikki alkoi ennen joulua, kun määrittelimme ensi kauden tavoitteet, isoimmat tapahtumat mihin haluan mennä sekä suurimmat kehityksen kohteet. Isoin kisa on toki Kalmar, ja väliettapeja on mm. Joroinen, Kisko, ja Pirkan Pyöräily. Näiden tietojen perusteella annoin Jupikselle vapaat kädet suunnitelman laatimiseksi, ja toki kerroin muutamia harjoituksia mihin halusin osallistua (HelTri kuntopiiri ja uinnit). Nämä on otettu hyvin huomioon suunnitelmassa, eli voin käydä yhteisharjoituksissa, jotka tukevat hyvin kokonaisuutta. Saan aina noin kolmen viikon harjoitukset kerralla, ja tämä on toiminut minulle hyvin, koska näen isomman kokonaisuuden kerralla, eli näen heti että tiedossa on pari normaalitehoista tai kovempaa viikkoa, joita seuraa kevyempi viikko. Viikottain harjoitukset on laitettu tärkeysjärjesteykseen, mikä tarkoittaa että niiden jyvittäminen eri päiville on omalla vastuulla. Tämäkin on loistava tapa toimia, eli näen mitkä on viikon tärkeitä harjoituksia, ja voin suunnitella niin että ne tulee tehtyä oikeassa mielentilassa eikä esim. maanantai aamuna... Lisäksi kaikissa treeneissä on jokin ajatus, ja tämä on auttanut itse harjoituksessa, ettei ohjelmassa ole vain 45min PK juoksu josta tulee nopeasti tasaista puurtamista.

Normaalin suunnittelun lisäksi ohjelmaan kuuluu eri lajien testaamista, eli tällä viikolla on ohjelmassa 1000m testiuinti. Viimeksi tein sen joulukuussa, eli seuraamme eri lajien kehitystä, jotta tiedämme että treeni on onnistunut ja kehitystä tapahtuu. Yhden FTP testin olen ajellut jo joulukuussa trainerilla, ja seuraavaa odotellaan hieman jo peläten... Uskon että tämä tuo juuri sitä harjoitteluuni mitä se varmasti on kaivannutkin, uutta intoa sekä paljon uusia erinlaisia harjoituksia. Toivottavasti tämä näkyy myös tuloksissa ensi kaudella. Suosittelen kaikille kenellä treenit hieman polkevat paikoillaan, tai ideat yksinkertaisesti vain loppuvat kesken hakemaan apua harjoittelun suunnitteluun. On lisäksi suurempi motivaatio harjoitella kun tietää olevansa edes jossain määrin tilivelvollinen tekemisistään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti