keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

46 päivää

On aikaa St. Pöltenin kilpailuun. Pyöräkelit ovat vielä Suomessa aika kortilla, eli hieman menee myöhäiseksi tämä kilometrien kerääminen huhtikuussa. Taas hyvä todeta että onneksi kyseessä on harrastus, ja voi leivän päälle ei ole kiinni tästä touhusta. Itävallassa edelleen tärkein tavoite on päästä ehjänä maaliin ja pitää hauskaa koko rahan edestä.

Viikonloppuna tuli kuitenkin ajettua vuoden eka satanen. Lähdettiin Jaakon ja Samulin kanssa Bembölen kahvituvalta, jonne siirryin lajinomaisesti autolla. Siirtymät ovat vielä siinä kunnossa, että ajamalla olisi varmasti joutunut vähintään pari kertaa renkaanvaihtoon. Lenkki meni Veikkolan, Siuntion ja Kirkkonummen kautta takaisin Bemböleen. Matkaa tuli 102km, ja vauhti oli erittäin kevyt. Paikoittain melko tuulista, mutta muuten oli kyllä makea pyöräillä maanteillä. Yllättävän hyvässä kunnosa tiet myös ovat, paitsi muutamalla osuudella jolloin meni valitettavasti talutteluksi. Onneksi 102km matkasta 101,5km pääsi hyvin ajamaan, eli ei ollut minusta enään syytä olla lähtemättä pihalle.

Tämä kuukausi pitäisi siis panostaa pyörään kunnolla. Onneksi nyt näyttää siltä että ensi viikosta lähtien keli on oikeasti lämpenemään päin, eli nyt pitää vaan sitten tahkoa niitä kilometrejä rennosti alle. Pidempiä lenkkejä pitää tehdä viikonloppusin, ja viikolla sitten palauttavia lenkkejä sekä hieman tempoa myös. Juoksut tulevat huhtikuussa olemaan enemmän pyörän päälle reipasta juoksua, ja juoksu tuntuukin jo tällä hetkellä melko lennokkaalta. Uintikin on joskus tuntunut pahemmalta, eli vielä suurempi syy panostaa täydet tehot nyt pyörään ja yrittää nostaa sen tasoa. Uintia siis pari kertaa viikossa josta toinen nopeuspainotteinen, juoksua pyörän päälle ja muuten vain pyörän selässä olemista. Ennen kaikkea tätä tulee kuitenkin ensiksi tänä viikonloppuna kevään miniloma, Pariisi kutsuu!

Ai niin, uudet juoksukengät on löytynyt. Viime vuosina on tullut kokeiltua monia kevyempiä malleja melko huonoin tuloksin. Nyt sitten tuntuu siltä että nappasi, eli olen hakenut kenkiä jotka ovat kevyitä joilla on tarkoitus juosta vauhdikkaita lenkkejä tai lyhyempiä kisoja. Jalkaan istui loistavasti Nike Lunarracer 3 kengät. Kengät ovat erittäin kevyet, mutta kuitenkin riittävästi vaimennetut. Painoa on siis vain 175 grammaa, ja tuntuma alustaan vaimennuksesta huolimatta on minusta hyvä. Näillä pystyy varmasti ainakin puolikkaan juoksemaan, mutta uskon että näiden vaimennus riittää jopa maralle asti. Nyt hieman pelottaa että tuleeko muilla kengillä juostua, kun näillä haluaa juosta vauhdikkaat sekä kevyemmät lenkit.

Kuva Nike Storesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti