maanantai 18. maaliskuuta 2013

Onnistunut viikko

Tiedätte varmaan fiiliksen kun treeniviikko meni oikeastaan niin kuin pitikin. Maanantaina lepopäivä, ja olo on juuri sellainen että on levon tarpeessa. Ei tarvitse katsoa mitään mittaustuloksia (katsokaa edellinen kirjoitus...) tietääkseen että tänään olisi virhe treenata. Muutenkin voi kerrankin nauttia vapaasta illasta, tai omalla kohdalla tämä tarkoittaa rästihommia, eli hoitaa muita kuten seuran asioita. Kuitenkin päällimmäinen fiilis on hyvä, eli viime viikon harjoitukset meni nappiin. Lyhyt yhteenveto onnistuneesta viikosta, eli suunnitelma viime viikon osalta oli seuraava:

Maanantai: Aamulenkki 6km ja illalla 1h kuntosali (jalkavoimaa)
Tiistai: Juoksu 5x1000m (nousevalla teholla)
Keskiviikko: Uintia 3km ja 45min hieronta
Torstai: Pyörä PK 90min (trainerilla)
Perjantai: Aamu uinti 1,5km ja illalla seuran kuntopiiri
Lauantai: Spinning1h40min (maksimikestävyys) ja 30min juoksu
Sunnuntai: Hiihto 2h PK ja illalla 2km uintia

Viikon laadukkaat treenit olivat tiistain juoksu, keskiviikon uinti sekä lauantain spinning. Kaikkiin näihin harjoituksiin päästiin virkeänä, ja vaikka tiistain juoksu meni salipäivän päälle kulki se oikein mukavasti. Juoksussa sain vikan tonnin melko kevyesti menemään itselle kohtuu aikaan (3.40), josta yllätyin hieman. Tämä oli siis ekaa kertaa puoleen vuoteen kun edes juoksen alle 4min/km, joten olin ihan tyytyväinen. Keskiviikkona uinti tuntui jokseenkin rennolta, ja muutama uusi havainto tekniikasta tuli tehtyä. Lauantain spinningissä oli vuorossa hieman kovempia vetoja, ja ainakin oma fiilis oli että sain jalat suht hyvin tuhottua. Juoksu kotiin Meilahdesta sujui myös kivasti pyörän päälle, eli kaikin puolin onnistunut viikko.

Luulen että kun näitä ehjiä viikkoja saa muutaman lisää alle, alkaa itseluottamus myös kesän koitoksia varten nousemaan. Huhtikuussa kun pääsee pyörän selkään pihalle se totuus kuitenki sitten taas paljastuu, mihinkään ei kulje ja ylämäkeä jaksaa tasan 300m ennen kuin uupumus ja epätoivo iskee... Yleensä keväällä aina ensimmäiset pyörälenkit tuntuvat siltä että koko talven harjoittelu on ollut aivan turhaa. Optimistina odotan kuitenkin että tänä keväänä on eri ääni kellossa :)

Toivottavasti muillakin treenit sujuu ja onnistumisia löytyy muualtakin kuin kisoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti