tiistai 21. elokuuta 2012

Kohti Berliiniä

Pienen tauon jälkeen muistin, että tännekkin voisi välillä kirjata ajatuksia. Tässä on ollut vähän kiirettä kun ollaan loman jälkeen tokaa viikkoa töissä. Ajatuksia on paljon mitä pitäisi saada tänne raapustettua, eli jossain vaiheessa pitää hieman kirjoittaa pyörän mitoituksesta, ja onnistui tuo Piakin minut haastamaan muutamalla kysymyksellä. Kumpaankin ajattelin uhrata hieman enemmän energiaa, mutta pieni päivitys tilanteeseen pitää toki kirjata.

Kuopiosta palautumien sujui odotetusti, eli aika nopeasti. Nyt onkin sitten ollut keskittyminen laadukkaissa juoksuharjoituksissa, ja onhan niitä muutama tehtykkin. Viime viikolla oli juoksutreeneinä 26km pitkä lenkki, ja sitten haettiin vähän vauhdin tuntua radalla 3x2000m vedoilla. Pitkä lenkki meni tosi mukavasti, koko lenkki pysyi keskiarvoltaan mukavasti PK alueella, ja vauhtiakin oli vajaa 5:50min/km. Oli jopa hieman kovempaa kuin uskalsin toivoa, eikä missään vaiheessa mitään pahaa väsymystä tullut. Vika 4km alkoi jaloissa painaa vähän, mutta huomattavasti vähemmän mitä odotin. Tällä viikolla juoksen viimeisen ylipitkän lenkin, ja tarkoitus on juosta 30km raja rikki. Lähempänä maratonia juostaan sitten hieman kovempia, eli ajatus on juosta muutama noin 20km lenkki lähempänä tavoitevauhtia.

3x2000m vedot olivat yhtä mukavia kuten aina. Treeni oli lauantaina, jolloin oli ainakin oman mittapuun mukaan suhteellisen lämmin keli. Mukana oli litra vettä, ja suurin osa siitä meni vetojen välissä niskaan jotta kroppa hieman viilenee. Vedot menivät aika lähelle 4min/km vauhtia, eli tuskaisen tasaisesti tuli juostua. Tänään kävin vielä juoksemassa 14km tasavauhtisen VK juoksun, ja tuntuu että jotain hyötyä tehokkaista juoksuista on ollut. Tänään ei ollut suurempia vaikeuksia juosta noin 4:20-4:30min/km, mikä oli kevään HCR:llä yhtä tuskaa ylläpitää. Toivotaan siis että kunto saadaan vielä ylläpidettyä reilun kuukauden, ja Berliinissä tulee hyvä juoksu.

Ennen maratonia on vielä vuorossa työpaikan tarjoama Midnight run (10km), ja viikko sen jälkeen Tuusulassa puolimaraton. 10km juoksu on enemmän karnevaali, joten tuskin mitään kovia aikoja tulee. Toisaalta puhtaan kympin aika pohjalla on 45min, eli sitä lähdetään toki parantamaan. Kuopiossa tuli kyllä jo juostua 10km alle 44min, eli jos latua löytyy niin varmaan jotain 42min aikaa lähdetään kokeilemaan. Onnittelin itseänikin myös sunnuntaina, kun kalenterissa oli merkittynä PK pyörälenkki jonka jätin väliin. Olen viimein alkanut ymmärtämään koska jättää treenit väliin, koska olin aivan poikki koko sunnuntain. Maanantaina vielä pieni väsymys, mutta kevyellä pyörällä sain taas viikon käyntiin. Tänään sain sitten tehdä hyvän treenin levänneillä jaloilla, ja luulen että hyöty oli moninkertainen verrattuna siihen että olisin lähtenyt yrittämään kovaa juoksua väsyneenä. Kehitystä on näköjään havaittavissa myös muillakin osa-alueilla, eli tyytyväinen pitää olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti