lauantai 30. kesäkuuta 2012

Viimeistelyä

Aletaan olemaan sen verran lähellä Joroisten kisaa että kovia ja pitkiä treenejä ei oikein enään ole ohjelmassa. Tänään oli viimeinen pidempi harjoitus, 85km pyörä ja päälle 10km juoksu. Pyöräkeli ei varmasti tänään ollut kevyimmästä päästä, lämpotila oli suotuisa mutta tuuli oli melkoisen raju. Tarkoitus oli ajaa Bodomin ja Klaukkalan kautta Nurmijärvelle josta pystyi sitten pudottamaan Hämenlinnantietä pitkin kotia. Reittiä kun suunnittelin en tietenkään miettinyt sen kummemin säätä, ja senhän tunsi sitten kotimatkalla reisissä.

Ekat 40km ajelin suht rauhassa, tosin Bodomin ja Lahnuksentien mäet tietenkin tuntuvat jonkun verran jo jaloissa eikä ihan kevyttä PK lenkkiä pysty siellä ainakaan minun kunnollani ajamaan. Klaukkalan jälkeen nostin sitten nopeutta, ja seuraavat 45km oli tarkoitus sitten tulla kovempaa kotiin. Alkoi hieman jännittämään kun ekat 5km Nurmijärvelle päin menivät kuin siivillä, ja katselin sivuille että mennään aika mukavassa laitamyötäisessä. Mukavaahan se oli, mutta kun tiesi että kotiin mennään seuraavat 40km sitten aika rajussa vastatuulessa niin ei paljoa hymyilyttänyt. Nurmijärvellä kun käännyin niin se riemu sitten alkoi. Vanha Hämeenlinnantie on muutenkin mukavan tylsä ajaa, pitkää suoraa ja loivaa ylä- sekä alamäkeä riittää, ja koko matka tasasta melko voimakasta vastatuulta. Mukava tunne kun alamäessäkin jotuu polkemaan suht kovaa että vauhti pysyy yli 35km/h ja ylämäessä yli 25km/h on jo melkoinen suoritus... Klaukkalan kohdalla taisin jossain ylämäessä aika kovaan ääneen manata kun vauhti tippui jo alle 20km/h ja tuntui ettei jaloista enään irtoa mitään... Katselin kuitenkin että 40km pätkän minkä ajoin "kelloa vastan" tulin juuri vajaalla 30km/h keskarilla, eli uskottelen kuitenkin itselleni että tuohon vauhtiin on saumat Joroisilla kunhan keli on hieman suotuisampi.

Juoksu pyörän jälkeen kulki hyvin. Lähdin omasta mielestäni suht kevyesti liikkeelle, kunnes mittari ilmoitti että eka kilometri meni 4:30min/km vauhdilla. Sitten laskin vauhdin 4:45min/km, ja sitä menikin sitten koko kymppi. Koko treeni meni loistavasti, mutta energiaa olisi saanut olla hieman enemmän mukana. Aamulla huomasin että aineksia urheilujuomaan on juuri nimeksi, eli koko pyörä meni käytännössä veden ja kahden geelin voimin. Ennen juoksua otin vielä yhden geelin, ja jos matka olisi ollut 20km olisin varmasti hyytynyt ennen maalia. Täytyy siis pitää huolta että Joroisilla riittää energiaa koko matkalle, ja pyörällä pitää tankata enemmän kuin tänään. Nyt pari viikkoa olisi tarkoitus sitten keventää määrällisesti, mutta kuitenkin tehdä muutamia lyhyempiä kisavauhtisia treenejä jottein kroppa mene ihan jumiin.

Huomenna on myös Kuusijärvellä pikamatkan SM-kisat. Nyt onkin siis tarkoitus läteä paikalle rakentelemaan vaihtopaikkaa sekä laittamaan muutenkin paikkoja kuntoon. Huomenna reilu 800 kisaajaa, josta moni varmasti ensimmäisiä kertoja lajin parissa, pääsee toivottavasti hyvässä kelissä kokeilemaan miltä laji tuntuu. Itse olen tämän kerran toimitsijan roolissa, ja se on välillä hauskaa hommaa. Ainoa miinus on sunnuntai aamun herätys, paikalla pitää olla 7.15 eli ennen kuutta pitää nousta jotta kerkeää pyörällä paikalle...

2 kommenttia:

 1. Hyvin oli kisat järjestetty! Sää oli mahtava, mitä nyt vastatuuli hiljensi pyörävauhtia melkolailla. Vastapainoksi myötätuulessa meni yli 40 km/h :)

  Oliko sulla kamera eilen mukana ja otitko kuvia? Jos löytyy, niin lähetätkö vaikka meilillä. Omat kannustusjoukot ja kuvausryhmä olivat tällä kertaa mökillä, joten dokumentointi jäi aika vähiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Oli mukana, onko jotain erityisiä kuvia mitä haluat vai laitanko kaikki tulemaan? (en oo vielä kattonu paljon tuli räpsittyä...)

   Poista