tiistai 5. kesäkuuta 2012

Rykäisy

Olipahan setti! Jos joskus kuvittelin että näitä voidaan mennä vetämään treeninä niin paras tottua ainakin siihen että treenistä tulee raskas. Osllistujia oli kerääntynyt sopivasti Kuusijärvelle kesän ekaan Cup Rykäisyyn. Ohjelmassa oli siis noin 750m uinti, vajaan 20km pyöräily ja reilu 5km juoksu. Matka on mukavan kovatehoinen, eli kaikki osa-alueet mennään suhteellisen kovaa. Tämä oli tarkoitus ottaa harjoituskisana, eli yhden lepopäivän valmistautumisella olin itseni viivalle laittanut.

Kisa meni kokonaisuudessaan ihan kohtuullisesti. Heikoimmiten meni uinti, parhaiten juoksu. Pyörä kulki samoilla tehoilla suurinpiirtein kuin muutenkin on mennyt, eli mitään suuria yllätyksiä ei tullut. Lähdin uintiin näköjään liian edestä, kun vedin itseni peesissä ekan 200m aikana suhteellisen hapoille. Tässä olikin sitten mielenkiintoinen tilanne kun tuntuu että happea ei saa, jalkaa ja kättä tulee joka suunnasta, sekä muutamat pyrkii uimaan yli. Ekan poijun kohdalla jo mietti että ei tässä ole mitään järkeä, mutta sitten löytyi hieman kaistaa ja uinti normalisoitui. Tänään oli eka kerta kun vedessä tuli pieni epäilys että miten tässä oikeasti käy, ei ollenkaan mukava tunne kun olet sameassa vedessä aika pitkälti ilman ulkopuolista apua. Onneksi tuli koettua tämä harkkakisoissa, ja selviäähän näistä tilanteista kun vain rauhoittuu ja hakee rytmin uudelleen. Jälkeenpäin mietittynä ihan hyvä että tuli mokattua tuo uinnin lähtö tänään eikä esimerkiksi Joroisilla.

Pyöräosuudella oli ainakin omasta mielestä enemmän vastatuulta kuin myötätuulta, ja se vaikutti melkosen paljon omaan vauhdintuottoon. Fillarin keskinopeus oli noin 32,5km/h, eli ei mennä mitään huimia vauhteja. Toisaalta ei tainnut ohikaan kavereita tulla kuin vajaa 5, ja muutaman itsekkin ohitin. Tokaan vaihtoon kun tulin olin vielä menossa väärin ja jouduin pyörää taluttamalla oikaisemaan metsän kautta, saipahan taas naureskella itselleen juoksun alussa. Juoksun eka kilometri oli alamäkivoittoinen ja se taittui jopa alle 4min/km aikaan. Muutenkin juoksu tuntui suhteellisen hyvältä, ja vaikka takasintullessa ylämäet olivat myrkkyä, sain loppukirin avulla juoksun keskivauhdin 4:15min/km kohdille johon olen ihan tyytyväinen.

Kivaa oli taas, ja hauskaa treenata loistavassa porukassa. Paljon tuttuja oli mukana, ja juoksureitillä varsinkin on hauska mennä kun ei tarvitse tosiaankaan yksin juosta. Moni menossa viikonloppuna Hypyn järjestämään kisaan Nurmijärvellä, valitettavasti itse en mukaan karkeloihin pääse. Alla vielä hieman kuvia, kiitos Tommille niistä. Muutenkin kiitoksia kaikille tutuille tsempistä ja loistavasta treeniseurasta!

Mukavasti Rykäisijöitä kokoontunut Kuusijärvelle

Lähtöä odotellessa

Kelluva avosekapulju

Eka vaihto

Ohitus vai oliko peesivapaa kisa? :)

Ei mikää ennätysvaihto, puin jopa pitkähihaisen pyöräilyyn

Yritys on ainakin kovaa 4km kohdalla

Jälkipelit maalissa

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä hyvä "treeni" ja vaikka pahalta tuntuikin oli oikeestaan hauskaa. Kiitti vaan tsempeistä juoksumatkan varrella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, tuo juoksu on kyllä ihan hauska kun reitillä on vähän elämää :) Kahden viikon päästä varmaan uudelleen viivalla, varsinkin uintitreeniä tarvitaan näköjään paljon...

      Poista