tiistai 26. kesäkuuta 2012

201

Viime viikolla käytiin sitten juhannuksen kunniaksi tähän mennessä pisimmällä pyörälenkilläni, matkaa tuli siirtymineen 201km. Tässä vaiheessa voi todeta että siirtyminen lähtöpaikalle oli 19km, lenkki oli 158km, eli kun torstai yöllä olimme perillä joskus kahdentoista jälkeen totesin että pitää löytää pidempi reitti kotiin jotta 200 tulee täyteen. Tämän takia tein pienen lisälenkin vantaankosken kautta, järin fiksua toimintaa vai kuinka?

Yhteislenkki lähti Bembölen kavituvalta, ja tarkoitus oli ajaa lenkki Espoo-Karkkila-Lohja-Espoo. Mukaan tuli käsi- sekä polvilämmittimet, ja myös muuta lämmintä vaatetta kuten pyöräilyliivi. Lähtiessä oli kuitenkin lämmin mutta arvelin että kahdentoista aikaan voi olla jo hieman viileää. Lenkin speksi oli 28-30km/h, joten oletin että pysyn suhteellisen hyvin kyydissä, vaikkei kokemusta yli 150km lenkeistä olekkaan. Lähdimme liikkeelle aika tasan kuudelta, ja reitti kulki aluksi Velskolan teitä pitkin mikä oli reitin mäkisin osuus. Alussa meillä oli myös vasta/sivutuuli, eli ei mitkään kevyimmät olosuhteet. Homma kulki kuitenkin hyvin, ja Karkkilaan tultiin hieman yli 30km/h vauhdilla ja siellä pidettiin eka tauko.

Kun kahvit oli juotu ja juomapullot täytetty otettiin suunnaksi Lohja. Tässä täytyy antaa täydet pisteet reitin suunnittelijalle, todella upea pätkä ja paljon uutta asvalttia. Tämä osuus meni kuin siivillä, ja energiaa riittii vaikka kuinka. Lohjalla pysähdyimme tokan kerran, ja siellä päätettiin kanssa ottaa kupit kahvia jotta väki pysyy hereillä loppuun asti. Tässä vaiheessa aurinko oli laskenut, eli kaikki vaatteet vedettiin päälle mitä löytyi. Loppupätkä tultiin sitten Evitskogin teitä pitkin, ja oli upeaa pyöräillä myöhään kun Espoon kadut olivat typötyhjiä, eli ajettiin porukalla koko ajan ajotietä pitkin. Juteltiin että oli sen verran hiljasta että olisi voinut varmaan motarillekkin mennä ilman että se olisi ketään haitannut... Koko matkalla meni vain yksi rengas, sekin meni noin 10km ennen kahvitupaa eli aika lähelle päästiin ilman teknistä ongelmaa.

Paras suoritus oli minusta yhdellä kaverilla joka tuli kahvituvalle tarkoituksena ajaa Tammaravien torstai lenkki, eli rento 60-70km palauttava lenkki. No kaveri tuli sitten pykälään ja ajoi sen sijaan suhteellisen kovan 160km lenkin :) Lainasin hänelle 20€ jotta hän sai taukopaikoilta evästä, koska yhdellä vesipullolla ilman rahaa olisi reissu ollut entistä haastavampi. Loisto tsemppi kuitenkin, koko matkan tuli hyvin mukana. Eniten minua kävi sääliksi yöllä kaveria, kun mukaan ei ollut tullut lämpimämpiä vaatteita...

Kaikenkaikkiaan aivan loistava lenkki, jos ei paras omalla pyöräilyurallani. Upean tästä reitistä teki toki itse reitti, keli, oma reittiennätys ja mukana olleet kanssapolkijat. Palautuminen kesti hieman normaalia pidempään, eli ei ihan joka viikko viitsi ajaa. Kyllä näitä kuitenkin pitää muutama kesässä tehdä, sen verran hauskaa oli.

Tekninen vika, eli tauon paikka
Reittikartta

2 kommenttia:

  1. Aika siisti lenkki oikeesti! Pitää ehkä itekin vielä kokeilla miltä se yli 200km tuntuu jaloissa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, musta tuntuu että lisämaustetta antoi vielä se että ajettiin valoisaan kesäiltaan ja kotiin tultiin vasta yöllä. En usko että ihan samaan fiilikseen olisi päässyt keskellä päivää. Meillä oli vielä hyvät vetäjät mukana, taisi olla kourallinen kisakuskeja eli vetäjiä myös riitti. Täytyy selailla fillarifoorumia jos näitä speksataan lisää :) Ja nyt tuli sekin todistettua taas kerran että ei se matka vaan se vauhti tappaa, kun mennään peesissä melko kevyillä sykkeillä ja energiaa on mukana riittävästi jaksaa jalatkin pyöriä tunti tunnin jälkeen

      Poista