maanantai 21. toukokuuta 2012

Viikon huiput

Edellinen viikko vierähtikin nopeammin kuin osasin odottaa. En ole paljoa koneen ääressä istunut, ja se näkyy myös harjoitustunteina. Kahden viime viikon aikana on kumpanakin tullut treenattua reilu 14 tuntia, eli ihan kohtuullinen määrä. Eilen olo oli illalla kyllä aika raukea, ja siksi tänään olikin ohjelmassa vain 1500m kelaus altaassa sekä saunomista. Huomenna pitäisi suoriutua seuran Duathlonista (4km-14km-5km), mutta saa nähdä mikä vauhti jaloista irtoaa, kun on pari suhteellisen rankkaa treeniviikkoa takana. Pitää nämä seuran kisat ottaa hyvinä harjoituksina, eli ei suurempia paineita vaan kova treeni vain tiedossa.

Viime viikolle mahtui siis paljon hyviä treenejä, ja niiden parissa muutamia loistavia hetkiä joita ajattelin kerrankin kerätä yhteen. Viime viikon TOP 3 hetket satunnaisessa järjestyksessä olivat siis:

1. Hepon keskiviikkolenkki Viikistä


Lähdin mukaan 28 ryhmään Kuninkaanmäestä, ja oman mittarin mukaan tultiin kuitenkin reilua kolmenkympin keskaria koko matka (reipas 28 ryhmä...). Ei kuitenkaan missään vaiheessa tuntunut pahalta, ja jopa kaikki Immersbyn mäet menivät kiltisti satulasta. Kaksi päivää aikasemmin oli Jätemäen treeni rasittanut jalkoja, muttei sekään menoa haitannut, vaan pyörä kulki kumman hyvin.

2. Ensimmäinen uimastadikkatreeni


Torstaina tuli avattua uimastadikkakausi omalta osaltani. Kävimme pienellä porukalla uimassa noin 3km treenin, ja ulkoaltaassa on oma viehätyksensä. Muutenkin on mukava uida 50m altaassa, kun koko talven on käytännössä sahannut 25m allasta. Uinti kulki muutenkin suhteellisen hyvin, aivan lopussa alkoi oikea jalka hieman kramppaamaan, mutta ei se menoa kuitenkaan pahasti haitannut.

3. Hepon sunnuntailenkki


Eilen oli sitten minusta ensimmäinen virallinen kesäpäivä. Hepon lenkille pääsi todella kevyissä varusteissa palelematta, ja sää oli houkutellut porukkaa taas sopivasti paikalle. Lähdin 28 ryhmään melko monen seurakaverin kanssa, ja alussa mentiin taas reilua kolmeakymppiä. Parinkymmenen kilometrin jälkeen päätimme jakaa porukan kahteen pienemäpään ryhmään autoilijoiden vuoksi (jotta pääsevät paremmin ohi), ja jotenkin minä sain sitten vetovuoron tokassa ryhmässä. Noin 20km vetelin sitten tokaa ryhmää, ja sinä aikana meni kyllä jalat suhteellisen hapoille. Tauon jälkeen vaihdoin ryhmää ja pysyttelin koko matkan peesissä, koska olin varma että jalat olivat aivan loppu vetovuorosta. Kuitenkin viimeisissäkin mäissä voimaa riitti, eli kyllä pyöräkuntoon on selvä kohennus viime kesästä tullut. Yhteislenkkiosuuden keskari jäi hivenen alle 30k/h, eli taas mentiin suunniteltua kovempaa. Loppuilta meni sitten syödessä ja levätessä, mutta fiilis oli loistava.

Mahtui viikkoon toki jokin heikompikin hetki. Kun poljin kotiin Hepon sunnuntailenkiltä sattui kesän ensimmäinen rengasrikko. Ei se vielä mitään, mutta väsyneenä ja vähän huolimattomasti kun vaihdoin renkaan en tarkistanut ulkorengasta niin tarkkaan, ja se kostautui noin 500m vaihdon jälkeen... Ainoa vararenkaani puhkesi myös, mutta onneksi yksi Hepon lenkillä olleista oli seuranani, joten sain häneltä uuden sisärenkaan. Ei siis tarvinnut onneksi turvautua kävelyyn tai taksiin. Tästä oppineena pitää sitten tulevaisuudessa tarkistaa kunnolla ulkorengas mahdollisista kivistä, sekä laitoin nyt toisen vararenkaan mukaan. Pääsipä taas harjoittelemaan renkaanpaikkaamista :)

Paikkauskamoille töitäEi kommentteja:

Lähetä kommentti