torstai 17. toukokuuta 2012

Jätemäki

Kävin maanantaina ensimmäistä kertaa maasturilla Malminkartanon jätemäellä. Lajivoimaa oli tarkoitus harjoitella, ja onhan tuo aika otollinen paikka siihen touhuun. Rullailin aluksi noin 25km ennen kun siirryin kiipeämään mäkeä jotta jalat ovat varmasti lämpimät. Olin suunnitellut että 6 kertaa ajan mäen ylös, eli ekaan nousuun ei ihan kaikkia voimia voi tuhlata.

Ajatus oli siis että aina ylös satulassa istuen isolla vaihteellä niin että kadenssi pysyy jossain 60 kieppeillä. Sitten rullataan alas ja palautellaan suurinpiirtein sama aika kun kiipeäminen kesti. Muutamat ensimmäiset kerrat olivat melkoista tuskaa, kolmas ja neljäs kerta tuntuivat parhaimmalta, ja kahdessa viimeisessä oli kyllä jo hieman väsymyksen merkkejä jaloissa. Yksin ei tarvinnut olla, paikalla oli paljon muitakin maastopyöräilijöitä ja portaiden kiipeäjiä. Harmittaa vaan kun jotkut näköjään heittelevät lasipulloja siellä ympäriinsä, lasinsiruja oli jonkinverran ajoteillä...

Treenistä jäi kyllä loistava fiilis. Oma tunne on että näitä kun tasasin väliajoin jaksaa tehdä niin kulkee normilenkeillä mäet huomattavasti paremmin. Muutenkin alkaa jo tuntua että pyörätehoja hiipii koko ajan lisää, eilen olin Hepon keskiviikkolenkillä ja vauhti oli jo ihan mukavaa. Täytyy sunnuntailenkilläkin siirtyä kovempiin vauhtiryhmiin jotta kehitys jatkuu samana. Ei tämä näytä mitään erikoista tiedettä olevan, eli samat kaavat pätee kun juoksussa. Erinlaisia lenkkejä (kovia, rauhallisia, voimatreeniä) levänneillä jaloilla ja aikaa palautua niin kehitystäkin tapahtuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti