maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kevätleirin purku

Hengissä ollaan, takana on taas yksi mukava ja suhteellisen kova treeniviikonloppu Vierumäellä. Hieman arvoin viime viikolla keskiviikkona ja torstaina mitä teen, kun flunssaa oli vielä ollut pääsiäisenä. Päätin kuitenkin lähteä, koska torstai iltana olo oli suhteellisen energinen. Jälkeenpäin katsottuna päätös oli loistava, viikonloppuna ei flunssasta ollut tietoakaan, ja intoa riitti vaikka millä mitalla. Pakkasin siis kamat torstai iltana valmiiksi, tein pyörälle pikahuollon ja sitten ei muuta kuin perjantaina töiden jälkeen otin suunnan kohti Vierumäkeä.

Valmiina vuoden ekalle ulkolenkille

Jonkin verran tulee treenikamoja mukaan...
Treenejä oli viikonlopun aikana melko tiuhaan. Perjantaina ohjelmassa oli aluksi uintia jonka jälkeen treenattiin vanhan kaavan mukaan juoksutekniikkaa. Lauantai alkoi aamulenkillä, aamupäivällä oli uintia, iltapäivällä oli lihaskuntoa (tai pikemminkin hieman ohjeistusta miten voisi kotona treenata/venytellä paremmin) ja perinteinen pyörä+juoksu vaihtoharjoitus, ja illalla vielä vähän venyttelyä. Sunnuntaina oli vielä ohjelmassa uintia sekä hieman pidempi pyörälenkki. Treenin välissä tuli myös kuultua hieman lajinomaisia luentoja, sekä tietenkin vaihdettiin ajatuksia treenikavereiden kanssa. Taas tuli paljon uusia tuttuja, ja täytyy myöntää että luennollakin todettu "Triathlonistit ovat mukavaa porukkaa" pitää todellakin paikkansa.

Treeneistä parhaiten mieleen jäi lauantain pyörä+juoksu treeni, sekä sunnuntain pyörälenkki. Lauantain vaihtoharjoituksessa keli oli varmaan huonoin missä olen koskaan pyöräillyt, mutta kukaan ei valittanut. Viimeisen vaihdon aikana alkoi vielä satamaan kunnolla, joten treenin jälkeen kaikki kamat ja pyörä olivat todella karmeassa kunnossa. Muutamat nauroivat kun sanoin että kun pääsen mökille menen fillarin kanssa suihkuun, ja olin siis tosissani. Hauskinta oli että kun konkkasin pyörää suihkuun löysin kämppäkaverin sieltä kaikki vaatteet päällä, koska ne olivat niin kurassa että ne piti saada myös hieman huuhdeltua. Hieman pisti miettimään miten terveellistä touhua tämä oikein on... Sunnuntaina oli sitten ekan maantielenkin aika. Keli oli hieman viileä mutta kuiva. Ajoimme Jaalaan (noin 32km) kahville, jonkan jälkeen ajelimme takaisin. Menomatka meni rattoistasti alamäkeen ja myötätuuleen, ja takaisin tuskailtiin sitten ylämäkeen ja vastatuuleen. Näiden treenien perusteella tuli taas todettua sama virsi kuin ennenkin, pyöräkunto kaipaa kohennusta.

Kaikenkaikkiaan taas loistava leiri. Toivottavasti pääsen ensi syksynä myös syysleirille, viime syksynä se jäi valitettavasti välistä muiden kiireiden takia. Kotona minua odotti mukava yllätys kun Juoksija lehti oli tullut, oikein kolmena kappaleena. Yhden olen tilannut ja luulen että yksi tuli Giro d´Espoon osallistumisen takia. Kolmas lehti on minulle mysteeri, mutta käytännössä vaihtoehdoiksi jää HCR:n takia tai sitten seuramme jäsenille on lähetetty lehti. Mukana tuli myös uusi pyöräily+triathlon lehti, ja se vaikutti myös ensivilkaisulta mielekkäältä lehdeltä. Täytyy harkita senkin tilaamista ellei hinta ole päätä huimaava...
Lukemista

7 kommenttia:

 1. Meillekin tuli Juoksija-lehti kolmena kappaleena. Olisivatkohan lähettäneet myös Tour de Helsingin osallistujille tai jotain.

  Kiitos ajoseurasta ja vetoavusta sunnuntaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ilmoittautunut/osallistunut Tour de Helsinkiin, eli mulla ei ainakaan sieltä tule... Pieni mysteeri :) Kiitos itse, oli mukava lenkki ja sääkin oli hyvä. Vetovoimat alkoivat loppua takaisintullessa, lauantain treeni oli tehnyt tehtävänsä...

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä leiriltä! Pyörän kanssa on iteki tullut käytyä suihkussa muutamaanki otteeseen. :D Välikausipyöräilyn iloja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu leiri oli mahtava! Kunnon urheilija huoltaa aina varusteet ja vasta sen jälkeen itsensä, kompromissinä voidaan kai pitää sitä että huolletaan varusteet samalla kuin käydään itse suihkussa :)

   Poista
 3. Hehheh joo mulle tuli vaan kaksi Juoksijaa.

  VastaaPoista
 4. Meikällekin tuli kaksi juoksijaa. Ei kyllä hajua mistä toi toinen tuli...

  VastaaPoista