lauantai 4. helmikuuta 2012

Rentoa menoa

Myönnän olevani hieman sunnuntaihiihtäjä, eli kun lämpötilat painuvat alle -15C valitsen mielummin esimeksiksi uinnin tai sisäjuoksun kuin hiihdon. Viime viikko meni toisinsanoen ohi hiihdon kannalta, mutta tulipahan juostua sisällä ja uitua sekä pyöräiltyä senkin edestä. Tänään vielä tiedossa spinningiä, ja ensi viikko onkin tarkoitus hieman ottaa iisimmin. Ensi viikko on uuden treenisuunnitelman mukaan kevyt viikko, jota ei ole tammikuussa käytännössä ollutkaan. Ajattelin käydä 2 kertaa kiipeilemässä, mahdolisesti uimassa ja ehkä kerran pyöräilemässä ja juoksemassa.

Viime viikon treeneistä paras oli VK juoksu Esportilla keskiviikkona. Juoksin 10km, tai oikeastaan vähän yli kun tarkka mitta on otettu sisäradasta ja juoksin käytänössä kolmos rataa koko matkan. Aikaa meni vajaa 48min, ja juoksu oli rento melkein koko matkan. Pahin oli alku, taisin syödä vähän huonosti päivän aikana joka aiheutti hieman heikkoa oloa ekat 3km. Toinen puolikas meni rennolla askeleella, ja keskisykkeet jäivät reilusta alle anaerobisen kynnyksen. Juoksukunto vaikuttaa siis ihan kohtuulliselta, eli voi hyvin mielin miettiä uintia ja pyörää keväällä.

Nyt kun harjoitusohjelmakin on laadittu saadaan vähän vaihtelua viikkoihin. Jaksoitus on aika normaali, eli muutama perusviikko, yksi kovat ja kovan jälkeen palauttava viikko. Viime vuonna ainakin minulla homma toimi, joten en sen suuremmin aio sitä muuttaa. Katsotaan kevättä kohden jos VK kaudelle keksisi jotain vaihtelua ohjelmaankin, ainakin oma tahto olisi saada enemmän vaihtelua tehoihin viikkojen välillä. Nyt kuitenkin keskittyminen PK kauteen, eli toivottavasti pysyy terveenä ja saa jatkaa hyvin alkanutta vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti