torstai 16. helmikuuta 2012

Garmin FR 910XT

Nyt loppui odotus, tänään saapui kauan odotettu mittari. Näitä on nyt alkuvuodesta tippunut aika ripotellen eri toimittajille eri puolilla maailmaa. Tämä mittari tuli Italiasta, en edes tiedä koska näitä on Suomeen kauppoihin tulossa. Samantein kun mittari oli ranteessa piti tietenkin lähteä kokeilemaan, eli nokka kohti Paloheinää. Ajatus siirtyä Polarista Garminiin tuli jo viime kesänä, mutta silloin huhuttiin jo 310XT:n korvaajasta, joten päätin odotella sitä. Kyllä syksyllä oli usko loppua kesken kun julkaisua lykättiin ja lykättiin...

Tätä on odotettu...
En sen kummemin säätänyt mitään, vaan valitsin "Other" lajin ja lähdin hiihtämään Paloheinässä. Näköjään perussäädöissä oli päällä 1km Autolap toiminto, joka oli loistava lisä hiihtotreeniin. Kiva nähdä 1km väliaikoja, vaikka onhan ladutkin tietenkin suht hyvin merkattu. Iso näyttö oli minusta pelkkää plussaa, ja suuresta koostaan huolimatta oli mittari kevyempi kuin luulin. Täältä löytyy harjoituksen tiedot.

Iso uudistus tähän malliin oli korkeusmittari, jota ei ole 310XT:ssä mutta mihin ehdin polarissa tottua. Minusta se antaa hyvän lisän kun näkee tarkasti korkeuserot eri harjoituksissa, koska ne voivat selittää mahdollisia ihmeellisyyksiä vauhdissa tai sykkeissä. Jonkin verran on keskustelua netissä ollut vauhdin epätasaisuudesta, eli todellinen nopeus varsinkin juosten heittelee paljon. Tätä pitää kokeilla, mutta nyt on jo tullut Garminilta tietoa että Helmikuun aikana tulee päivitys laitteeseen jolloin mahdolliset ongelmat pitäisi myös korjaantua.

Mikäli mittari kiinnostaa enemmän suosittelen tutustumaan DC Rainmakerin analyysiin mittarista. Tätä perusteellisempaa testiä ei mittarista ole minun eteeni tullut, eli tuon kun lukee voi melkein olla lukematta ohjekirjaa koko laitteesta...

5 kommenttia:

 1. Voisitko jossain vaiheessa kirjoitella(kun ehdit testailemaan), että miten nuo uintiominaisuudet toimivat? Eikös tuossa pitäisi olla joku stroke count ja lap count vai muistinko väärin? Kuinka massiivinen tuo laite muuten on?

  VastaaPoista
 2. Mulla on samalaite tilauksessa ja odottelen tietoa milloin tulee. Pitäisi tulla lähiviikkoina, odottelevan aika on pitkä =)

  VastaaPoista
 3. Laitan kokemuksia uinnista kun olen käynyt altaassa muutaman kerran sen kanssa. Mitä olen lukenut niin pitäisi olla hyvä sekä altaassa että avovedessä. Sen pitäisi tunnistaa eri unintivedot (selkä, vapari, perhos, rinta sekä "mixed"). Itse kiinnostaa juuri eniten miten hyvin se laskee altaanmittoja sekä väliaikoja, koska pitkissä uinneissa välillä haluaa vähän laskut mennä sekaisin... Eihän tämä nyt mikään rannekello ole, mutta kokoonsa nähden kevyt ja istuu ainakin omaan siroon ranteeseen loistavasti. En ole 310xt:n kanssa urheillut, mutta mitä olen kokeillut ranteessa sitä niin eroa tähän kyllä on, eli tämä siis vaikuttaa paremmalta :)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiinnolla odotan uintikokemuksia, samaa vikaa itselläkin eli menee hieman sekaisin matkan laskenta altaassa. Mulla on ollut 310XT nyt vuoden verran käytössä ja olen ollut tyytyväinen. Mutta ainahan ne uudet "lelut" kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 5. Mie oon taistellut tilaushalua vastaan sitkeästi. :) 310XT on käytössä ja kun se vielä palvelee niin moitteettomasti, niin en oikeasti tarvitsisi uutta. Mutta kun olis niin kiva saada uusia leluja. Toisaalta kunnon kiekot olis tärkeempää, mut silti. :) Kamalaa. :D

  VastaaPoista