keskiviikko 17. elokuuta 2011

Uuteen, viimeiseen nousuun

Loma tuli ja meni. Oli taas kahteen viikkoon mahdutettu niin paljon ohjelmaa ettei sitä oikein lomaksi melkein voinut sanoa. Nyt on pari päivää totuteltu taas töissä olemiseen ja muutenkin normaaleihin rutiineihin. Kuopion kisan jälkeen oli tietenkin pari päivää kevyempää, mutta melko nopeasti sain ajatukset siirrettyä syyskuussa juostavaan maratoniin. Viime viikolla alkoikin sitten tehokas juoksuharjoittelu, ja pääpaino onkin nyt pitkissä sekä nopeissa lenkeissä.

Yritin pientä harjoitusohjelmaa tehdä, mutta kuukaudessa ei paljoa ihmeellisiä asioita saa enään aikaiseksi. Onneksi juoksuvauhti on vaikuttanut melko hyvältä, joten edes ylläpitämällä kuntoa pitäisi sillä jo johonkin päästä. Viime viikolla kävin juoksemassa 26km lenkin, ja suunnitelman mukaan ehdin juosta vielä kolme pitkää noin 30km lenkkiä ennen maraa. Viimeisen pitkän ajattelin juosta noin kolme viikkoa aikasemmin, ja pari viikkoa aikasemmin jää pitkäkin lenkki "vain" 20km mittaiseksi, jotta olen varmasti palautunut kisassa. Ohjelmassa on myös 3-4 vetotreeniä vielä, ja tietenkin 4-5 tasavauhtista VK lenkkiä. Luulen että näillä eväillä juoksuvauhti ainakin pysyy samana, mutta en tietenkään laita vastaan vaikka se vähän paranisikin vikojen treenien osalta. Suunnitelin että lähden juoksemaan 5:30min/km vauhtia, mutta tämän päätän tietenkin vasta kun tiedän miten viimeisen kuukauden harjoittelu sujuu.

Kävin tänään ekaa kertaa pitkästä aikaa altaassa uimassa. Luulen että muutenkin voi olla avovesiuinnit minun osaltani ohi, joten märkkärin voi melkein laittaa odottelemaan ensi kautta. Oli pitkästä aikaa hauska ensinnäkin nähdä jotain kun oli uimassa, ja toiseksi uida tekniikkaharjoitus. Tuli vedettyä myyrää, supermiesuintia sekä eri scullingia ja mukavaa oli. Uintiasentokin pysyi yllättävän hyvin kasassa, joten hyvin mielin voidaan jatkaa altaassa polskimista. Tämän kauden tavoite on ylläpitää/parantaa tekniikkaa ja saada rutkasti lisää paukkua käsiin voiman ja kestävyyden muodoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti