maanantai 22. elokuuta 2011

Pitkää...

Sunnuntaina tuli sitten juostua elämäni tähän mennessä pisin juoksulenkki, reilu 31km. Täytyy myöntää että vikat 4km alkoi kyllä jo todella tuntumaan, joten olen varma että sanonta "maraton alkaa 30km kohdalla" pitää paikkansa. Aikaa koitokseen meni muutaman minuutin yli 3 tuntia, joten tahti oli ihan kohtuullinen. Moni onkin sanonut ettei harjoituslenkkeinä tulisi juosta yli 3 tuntia, joten ihan hyvä että pidin noin 6min/km tahtia yllä.

Lenkki alkoi todella hyvin, mutta kuten aina kesti noin 6km ennen kuin "kone käynnistyi" ja juoksurytmi löytyi. Sen jälkeen oli mukava mennä noin 5:50min/km vauhtia sykkeiden ollessa kuitenkin alle aerobisen kynnyksen. Matkan varrella otin 10km kohdalla yhden geelin, 15km kohdalla söin yhden patukan (halusin koittaa uppoaako kiinteä ruoka) ja vielä 24km kohdalla otin yhden geelin. Minulla ei kyllä ole mitään ongelmia eri geelien kanssa, joten tulen kyllä maratonille ottamaan mukaan energiaa jotta juoksu ei sen takia hyydy. Noin 20km jälkeen sykkeet nousivatkin sitten jo melkein jatkuvasti VK alueelle, mutta en sitten alkanut enään himmailemaan vaan jatkoin samaa tahtia kotiin asti. Koko lenkin keskisykkeet jäivät juuri aerobisen kynnyksen kohdille, mutta tunne oli kuitenkin suurimman osan kevyen puolella joten luulen että vauhti oli sopiva.

Tänään on kyllä kropassa tuntunut että eilen on tehty jotain. Rappusia kun yrittää nousta huomaa heti että tehoja ei ole ollenkaan. Taitaa tämän viikon treenit kutistua muutamaan PK harjoitukseen sekä yhteen kovaan VK treeniin loppuviikosta. Väsyneillä jaloilla on turha yrittää tehdä laadukkaita harjoituksia, joten mielummin vähän vähemmän ja laatua kuin yrittää väkisin puupölkyillä juosta. Ennen maraa on vielä ohjelmassa 2-3 pitkää lenkkiä, mutta niiden pituus jää kyllä karvan alle 30km.

Vaati jo vähän mielikuvitusta keksiä reilu 30km lenkki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti