keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kovia viikkoja

Menossa on viimeinen tehoviikko ennen Kuopion perusmatkaa. Tässä muutama viikko on tullut melko kovia treenimääriä, joka kyllä tuntuu koko kropassa. Ensi viikko on onneksi kisaviikko, joten silloin aion ottaa melko rauhassa ja yrittää palautua kunnolla.

Harjoituksista on jäänyt nyt taas todella hyvä fiilis muutamaa helletreeniä lukuunottamatta. Kävin viime perjantaina juoksemassa kesän pahimmassa helteessä VK lenkin, ja tuli taas huomattua että ei ainakaan oma kroppa toimi ollenkaan kun lämpötila nousee yli 30 asteeseen ja juoksee auringossa... Viime sunnuntaina kävin 135km fillarilenkillä (pisin koskaan), ja yllättävän hyvin kulki. Hepon porukassa oli mukava mennä, ja 100km yhteislenkki poljettiin reilulla 30km keskivauhdilla. Olen myös viikoittain yrittänyt pidentää pitkiä juoksulenkkejä. Eilen juoksin 24km reilun 6min/km keskivauhdilla, ja juoksu tuntui yllättävän hyvältä. Pari geeliä tuli haukattua  matkan varrella, ja hyvin tuntui kroppa ottavan niitä vastaan ilman sen ihmeellisimpiä reaktioita.

Reilun viikon päästä on siis vuorossa Kuopion perusmatkan triathlon. Harjoittelusta siihen voi todeta että olisi varmaan pitänyt enemmän tempoa polkea pyörällä. Kyse on kuitenkin vain 40km pyöräilystä, joten vauhtia pitäisi löytyä enemmän kuin kestävyyttä. Tämä kesä on kuitenkin pyhitetty pyörän selässä totuttelemiseen, joten päätin jo alusta alkaen että Kuopion kisaan mennään hakemaan kokemusta ja laittamaan aika joka voidaan ensi kesänä alittaa. Itse olen ajatellut että jos aika tippuu 2:50 ja 3:00 väliin olen tyytyväinen. Juoksukuntokaan ei VK:n puolelta ole huippuluokkaa, joten 10km matka on varmaan vähän turhan lyhyt nykyiselle kunnolle. Tässäkin ajatus on että olisin iskussa syyskuussa maratonille, joten kunnon juoksuharjoittelu alkaa vasta Kuopion jälkeen.

Vielä siis pari päivää kovempia harjoituksia, vähän uintia ja muutama pyörä/juoksu harjoitus niin olen ainakin omasta mielestäni valmis perusmatkalle. Ensi viikolla pitää lomaa tuhlata hieman vaihtoharjoitteluun. Pitää myös hieman suunnitella energiatankkausta kisan aikana, ja tietenkin huoltaa pyörä. Seurakavereille on käynyt yhtä sun toista tämän kesän aikana, joten en haluaisi että matkani Kuopioon päättyy huonosti huollettuun pyörään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti