sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Tri viikonloppu mökillä

Tuli vietettyä kesän tähän mennessä kuumin viikonloppu mökillä Lohjanjärvellä. Lauantaina vielä aamulenkki, jonka jälkeen kaupan kautta mökille. Otin märkkärin mukaan tarkoituksena vähän kokeilla miten avovesiuinti sujuu. Veden lämpömittari näytti 24, joten puku oli periaatteessa aivan turha. En muista koska viimeksi on ennen juhannusta ollut näin lämmintä vettä.

Uinti lähti mukavasti käyntiin, mutta suunnistaminen avovedessä on minulle pieni haaste. Täytyisi oppia joku hyvä tyyli millä voisi vähän vilkuilla suuntaa, ilman että asento hirveästi kärsisi. Täytyypi kysellä konkareilta tähän vähän vihjeitä. Olkapäät väsyivät melko nopeasti uinnissa. Täytyy muistaa pukea puku päälle todella hyvin, koska jos se jää vähänkin "vajaaksi", kiristää se ja silloin tuntuu uinti melkein siltä kun olisi vastus päällä käsissä.

Lähdin sunnuntaina sitten vielä helteessä fillarilla kotiin. Ajelin Lohjalta Kirkkonummen kautta kotiin. Matkaa kertyi noin 76km, juomaa meni noin 2,5 litraa ja oli mukavan lämmin. Onneksi muistin laittaa aurinkorasvaa, koska muuten olisi varmasti kädet ja niska palanut. Päivän lenkki tuntui todella hyvältä. Keskisyke pysyi PK alueella lämmöstä huolimatta, ja keskinopeus näytti 26,5km/h kun pääsin kotiin. Kyllä pyörä alkaa pikkuhiljaa kulkemaan...

Melkein kotioven edessä päätin vielä kokeilla kaatumista fillarilla. Kaksi jalankulkijaa tekivät 10m ennen minua 90 asteen käännöksen suoraan eteeni (en tiedä miten eivät tajunneet/huomanneet minua), ja löin liinat kiinni ja sain onneksi oikean jalan irti. Sain pyörän pysähtymään noin 5cm ennen jalankulkijaa, ja kaikeksi iloksi pyörä alkoi kallistua vasemmalle (kun olin sen pirun oikean jalan irrottanut). Siinä sitten tyylikkäästi köllähdin vasemmalle kyljelle, kun vauhti oli kokonaan pysähtynyt. Pyytelivät anteeksi, mutta mitäpä tuossa kun ei vauhtiakaan ollut eikä onneksi kenellekkään käynyt mitään. Tuli taas muistutus miten hereillä pitää pyöräillessä olla kaikkien kanssaliikkujien seassa.

Räpiköintiä mökillä

Treeni ohi
Vaihtoehtoista "harjoittelua"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti