maanantai 30. toukokuuta 2011

Suunnitelmia

Viime viikolla lupailin parannusta, nyt on aika lunastaa osa lupauksista. Ensiksi haluan kuitenkin onnitella kaikkia Tukholman maratonin juoksijoita, toivottavasti pystyitte nauttimaan juoksusta. Kattelin ainakin että Hartsalla oli melko nappi suoritus kirjoittelusta sekä loppuajasta päätellen, onneksi olkoon! Olen kuullut että Tukholman maraton on todella hyvin järjestetty, ehkä pitää ensi vuonna harkita jos itse juoksisi.

Suunnittelin eilen melko paljon kesän treenejä. Yritin saada mahdollisimman monta laadukasta harjoitusta joka viikolle, ja jemmasin myös pari aamulenkkiä per viikko. Kesäkuussa on pari viikonloppua kun ei oikein kerkeä urheilemaan, mutta pakkohan sitä on välillä kesästä osata nauttia muutenkin kuin urheillen. Nyt alkaa olemaan siis kesäkuun runko valmis. Tämä varmasti elää vähän, mutta onpahan ainakin vähän mietitty harjoittelua. Lenkkien teho ja pituus nousee viikoittain, joten alussa on vielä aika lyhyitä juoksuja ja pyöräilyitä. Pyörän tempoharjoituksiakin yritän koventaa viikoittain joko pituudella tai teholla.

Tein myös alustavan viikkotasolla olevan suunitelman syyskuun maratoniin asti. Päätin lähinnä mitkä viikot ovat tehoviikkoja, ja mitkä ovat kevyempiä. Nyt on tarkoitus pitää vähän matalempaa tehoa aina heinäkuun puoleenväliin asti. Sitten mennäänkin pari kuukautta kovatehoisempaa minkä jälkeen kesä on taas taputeltu, ja voidaan hetki hengähtää ennen uutta PK kautta. Toivottavasti paikat pysyy kunnossa ja voin treenata suunnitelmien mukaan koko kesäkuun. Täytyy viimeistään juhannuksen jälkeen alkaa suunnitelemaan tarkemmin loppukesän harjoituksia.

Eli viime viikon lupauksista lunastettiin nyt ensinnäkin aamulenkit, suunnitelmallisuus ja laadukkaat pyöräharjoitukset. Koko kesän suunnitelma tulee etapeissa, koska kesän muut menot voivat vielä jonkin verran muuttua. Harjoittelusta sen verran että pyörälenkit eivät ole tulleet helpommiksi. Täytyy alkaa tekemään niitä tehoharjoituksia jotta saadaan vähän runtua reiteen. Onneksi sentään juoksu kulkee mukavasti. Sunnuntain pitkällä lenkillä vauhti alkoi olemaan jo ihan mukavaa, joten onneksi jokin osa-alue sentään sujuu. Ei auta muu kuin jatkaa pyörittelyä...

Plan A (toivottavasti Plan B:tä ei tarvita...)

PS. Pyöräkalusto on mennyt uusiksi, siitä myöhemmin lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti