keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Niskasta kiinni

Nyt on vähän hävinnyt rutiini harjoittelusta ja myös blogin kirjoittelusta, eli skarppauksen aika. Vaihdoin keväällä työpaikkaa, joka vähän pisti kisakalenteria myös uusiksi. Kiskoon en valitettavasti pääse, vaikka tuntuukin että lähtöviivalla on miltei kaikki tutut jotka lajia harrastavat. Kesän triathloni siirtyy Kuopioon elokuun alkuun, missä luvassa on siis perusmatka. Luulen kyllä että sinne eksyy myös muutama muukin HelTri:stä, ettei ihan yksin tarvitse seuraa edustaa.

Muutama konkreettinen parannus siis luvassa, joita ajattelin nyt luetella tähän, jotta en voi sitten enään selitellä jatkossa. Kesän suuria koitoksia on siis Kuopion triathlon sekä Espoon rantamaraton. Nyt pitäisi saada järkevä harjoittelukausi sinne asti suunniteltua. Mielenkiintoiseksi homman tekee kaikki maailman kissanristijäiset, joita kesällä tulee melko paljon. Mitä lupaan siis parantaa sekä lyhyellä että vähän pidemmällä ajalla:

1) Lupaan tehdä konkreettisen suunnitelman aina Espoon rantamaratoniin asti. Suunnitelma alkaa ensi viikosta, on nousujohteinen, ja ottaa huomioon kaikki nyt tiedossa olevat kesän tapahtumat. Kuopioon asti ohjelma on vähän enemmän pyöräpainotteinen jonka jälkeen se muuttuu juoksupainotteiseksi. Tietenkin pitää tehdä vähintään kaksi laadukasta juoksuharjoitusta viikossa myös ennen Kuopiota, jottei juoksu kokonaan unohdu.

2) Lupaan alkaa tekemään enemmän laadukkaita pyörätreenejä. Tähän mennessä aika paljon lenkeistä on ollut palauttavia tai pitkiä, tehoharjoitukset ovat loistaneet poissaolollaan. Nyt mukaan tempoharjoitukset, sekä juoksu/pyörä yhdistelmät. Myös uinti/juoksu/pyörä yhdistelmiä pyrin tekemään mahdollisuuksien mukaan.

3) Kesä-elokuussa pyrin käymään ainakin kahdesti viikossa aamulenkillä tai aamu-uinnilla. Näin saan vähän enemmän juoksu/uintikilometrejä alle, ja voin ehkä vähän korvata menetettyä harjoitusaikaa jota kuluu erinäkösissä ei urheilullisissa tapahtumissa :)

4) En enään todennäköisesti päivittele viikottain harjoituksia koska siitä ei ole itselleni sen suurempaa hyötyä, ja siksi se on alkanut tuntua vähän rasittavalta. Sen sijaan kirjoittelen vähän enemmän toivon mukaan mielenkiintoisempaa asiaa tänne...

Näillä eväillä pitäisi sompailla kesän läpi. Palaan viimeistään ensi viikon alussa hieman konkreettisemman suunnitelman kanssa. Nyt takaisin loistavan kirjan kimppuun, Pasi Ahlroosin Pyöräilyvalmennus. Sain vinkin kirjasta yhdeltä seurakaverilta. Voin lämpimästi suositella kirjaa kaikille, loistavaa infoa pyöräilysta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti