torstai 5. toukokuuta 2011

Herkistelyä ja varvastossuja

Alkaa olemaan treenit treenattu ennen elämäni ekaa puolimaratonia. Eilen kävin juoksemassa lyhyen herkistelylenkin, jos sitä siksi voi sanoa. Juoksin yhteensä noin 5km, josta vajaa 2km meni kisavauhtia. Olo oli kyllä loistava, ja tuntui siltä että juoksu kulki erittäin kevyesti. Tämä viikko on ollut erittäin kevyt harjoituksellisesti, ja eilen lenkillä sen huomasi todella hyvin. Tänään päätin olla sitten vielä juoksematta, ja huomenna ajattelin vain käydä kalibroimassa mittarin juoksuradalla. Tämä viikko on siis todella ollut lepo viikko, mutta ihan hyvä välillä niitäkin pitää. Täytyy koputtaa puuta että on voinut harjoitella koko kevään melko hyvin ilman sen kummempia vilustumisia tai vastaavaa.

Mitään sen ihmeellisempää valmistautumista en ole tehnyt. Syön ja juon normaalisti, ja luulen että se riittää koska en harjoittele joten energiaa taitaa tulla vähän yli kulutuksen. Matkalla ajattelin myös selvitä tarjolla olevan energiajuoman avulla. Yhden geelin ajattelin ottaa mukaan ihan varmuuden vuoksi, jos totaalinen hyytyminen pääse yllättämään. Suunnitelma on lähteä vajaata 5min/km vauhtia liikenteeseen ja katsoa miten jaksetaan. Ainoa mikä hieman tuo epävarmuutta on miten sumppuun lähdössä joutuu. Haluaisin päästä mahdollisimman nopeasti juoksemaan omaa vauhtia, enkä kävellä ekaa kilometriä. Voi olla lopussa sitten vaikea kiriä jos heti alussa jää paljon jälkeen...

Kävin tänään isäni mukana kaupoissa kun hän tartti uusia vaelluskenkiä, ja törmäsin Five Fingerseihin joita olin jo katsellut Kunto messuilla keväällä. Nyt oli vihdoin Speed mallit tulleet kauppoihin, ja nyt päätin sitten ostaa parin. Saa nähdä miten ne toimivat juoksussa tai kävelyssä. Täytyy melko lyhyitä lenkkejä tehdä aluksi jotta jalat niihin tottuvat.

Kaikkea sitä ostaakin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti