maanantai 16. toukokuuta 2011

HelTri kevätleirin purku

Viime viikonloppu tuli vietettyä Vierumäellä yli 60 muun iloisen triathlonistin seurassa. Leiri oli kaikin puolin onnistunut, ja itse sain paljon uusia ajatuksia harjoitteluun. Koska osallistuin ensimmäistä kertaa ei minulla ole vertauskuvaa, mutta luulen että muutkin olivat tyytyväisiä järjestelyihin. Viikonloppuna tuli harjoiteltua vajaa 10 tuntia, joten nyt onkin olo vähän vetämätön...

Eli lähdin perjantaina suoraan töistä suhailemaan Vierumäkeä kohti, jonne kesti muuten melko pitkä aika ajaa johtuen mukavasta perjantai ruuhkasta kehällä... Pääsin kuitenkin juuri ja juuri ajoisa perille, ja ehdin mukaan ekaan juoksutreeniin, joka oli tekniikkaharjoittelua. Teimme myös Conconi testin, jolla pitäisi selvittää anaerobinen kynnysraja. Testi meni omalta osaltani vähän puihin, koska alkuvauhti oli jo liian kova. Olen kuitenkin keväällä käynyt tasotestissä, joten sykearvoni ovat melko ajan tasalla. Treenin jälkeen oli majoittumisen ja ruokailun vuoro. Illan päätteeksi oli vielä leirin avausluento, jonka jälkeen päivä olikin paketissa. Illalla piti tietenkin katsoa Suomi-Venäjä peli, ja siksi nukkumaan meno vähän venähti.

Lauantaina päivä alkoi noin 7km aamulenkillä, jonka jälkeen oli parin tunnin luento pyörän huollosta. Itse sain paljon hyödyllistä tietoa, ja oli myös hyvä nähdä miten perus huoltotoimenpiteet tehdään käytännössä. Melko helppoa pyörän perushuolto vaikuttaa olevan, joten luulen että jatkossa aioin itse tehdä yksinkertaisimmat toimenpiteet. Ennen lounasta oli vielä Kristan vetämä tunnin uinti, jossa keskityttiin paljon tekniikkaan. Paljon tuttuja tekniikkaharjoituksia, mutta mahtui sinne muutama mitä en muistanut joten hyvä treeni oli.

Lounaan jälkeen oli päivän pääharjoituksen vuoro. Kyseessä on perinteinen pyörä-juoksu vaihtoharjoitus. Tarkoitus on polkea Vierumäeltä poispäin 15 minuuttia melko kovaa, kääntyä ja polkea takaisin urheilukentälle, missä tehdään nopea vaihto ja juostaan 10 minuuttia reippaasti. Tämä homma tehtiin siis 3 kertaa peräkkäin eli treenin pituudeksi tuli aika tasan kaksi tuntia. Melkein koko harjoitus meni aika kovilla tehoilla, joten olihan sitä sitten taas nälkä heti harjotuksen jälkeen. Päivällisen jälkeen oli vielä luento intervalliharjoittelusta, ja keskustelimme myös jonkun verran ylikunnosta. Päivän päätteeksi oli vielä tunnin ohjattu venyttely, jonka jälkeen olikin taas nukkumaanmenon aika.

Sunnuntaina oli vielä aamulla tunnin mittainen tekniikka uinti, joka oli jatkoa edellisen päivän uinnille. Uinnin jälkeen oli nopea kämpän luovutus, jonka jälkeen lähdettiin pitkälle fillarilenkille. Poljimme mukavan noin 90km pituisen reitin joka kiersi Jaalan ja Heinolan kautta. Aluksi lenkillä oli melkoinen vastatuuli mutta toiseen suuntaan saimme taas mukavan tuntuisen myötätuulen selkäämme. Ryhmämme tavoite oli ajaa 25km/h keskinopeutta, ja kuulin että tarkka keskinopeutemme oli 25,7km/h.

Viikonlopun viesti omaan harjoitteluun oli melko selvä. Juoksu on selvästi tällä hetkellä vahvin lajini. Uinti on viime syksyyn verrattuna ihan kohtuullisella tasolla, joten jos taso pysyy samana koko kesän luulen että Kuopiossa ei tule ongelmia perusmatkalla. Ylivoimaisesti suurin ongelmani on pyöräily. Sekä lauantaina että sunnuntaina oli suuria ongelmia saada tehoja irti pyöräillessä. Heti kun iskee pieni vastatuuli tai ylämäki tuntuu siltä että voimat loppuvat kesken. Minulla oli myös pyörän säädöt melko pielessä, joten senkin kautta saan varmasti vähän helpotusta pyörittelyyn.

Nyt ei auta siis muuta kuin alkaa pyöräilemään enemmän ja enemmän. Otankin tavoitteeksi vähintään 3 pyörälenkkiä viikossa, joista yksi on siis pitkä lenkki ja yksi voisi olla vähän kovempitehoinen. Minulla on todella vaikeata ylläpitää edes hetkellisesti yli 30km/h keskinopeutta, koska tuntuu siltä että voimat loppuvat heti kesken. Minulle sanottiin kuitenkin että kestää hetki ennen kuin lajinomaista voimaa alkaa löytymään, koska pyöräily on kuitenkin niin eri laji kuin juoksu. Toivottavasti reisiin saadaan parissa kuukaudessa tehoja lisää, muuten voi Kuopiossa vauhti jäädä melko heikoksi. Pyöräilymotivaation nostamiseksi piti tietenkin Jupikselta hankkia aerotanko pyörään :)


1 kommentti:

  1. Hei Toffe, huomasin, että HePon 25 km/h ja 27 km/h -vauhtiset lenkit lähtevät torstaisin Bembölestä kahvituvan nurkalta klo 18. Olin muutamalla viime vuonna ja suosittelen! Ylihuomenna en pääse itse osallistumaan, mutta sen jälkeen olisi tarkoitus käydä joka torstai. http://www.fillarikalenteri.fi/

    VastaaPoista