tiistai 8. maaliskuuta 2011

Tekniikka paranee, vauhti hiljenee

Käytiin tänää Annen kanssa hiihtelemässä iltasella. Huomenna olisi tarkoitus juosta 10x400m Esport Areenalla, joten tänän ajattelin että otan erittäin rauhallisesti ja keskittyä hyvään tekniikkaan. Hiihtelimme tasasta pätkää ekat 6-7km, josta hiihdin reilu 2km sauvoitta. Välillä alkaa oikeasti tuntua että tekniikasta alkaa ehkä vähän pääsemään jyvälle, vaikkakin tasapainon kanssa on vielä aika paljon ongelmia.

Kuokka on tekniikoista varmaan tällä hetkellä se vahvin. Tuntuu että kun hiihtää sauvoitta niin jalat pelaa tosi hyvin, mutta kun alkaa räpeltämään käsillä leviää koko paketti. Jyrkissä kohdissa pettää tasapaino välillä,  ja silloin tyssää vauhti siihen. Wassu on tekniikoista ehkä se toiseksi vahvin. Tässä myös sama ongelma eli tasapaino haluaa usein pettää, ja silloin taas vauhti hidastuu. Mogrenissa tuntuu yksinkertaisesti siltä että hyvän rytmin löytäminen on tosi vaikeaa. Jotenkin kädet eivät pysy tasaisessa rytmissä vaan hiihdosta tulee jotain Mogrenin ja kuokan välimuotoa...

Vaikka monessa kohtaa tuntuikin että tekniikka alkaa paranemaan oli tänään luisto totaalisen kateissa. Nyt en päässyt alamäkiä edes lykkimättä loppuun, ja monessa kohtaa tuntui että tasasellakin pysyttiin melkein paikoillaan. Hauska tunne sinäänsä että monesti hiihto tuntui kevyeltä ja potkut hyvältä mutta mies ei mene mihinkään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti