tiistai 22. maaliskuuta 2011

Miten meni treenit?

Yksi asia missä olen ollut erittäin huono, mutta missä olen jo skarpannut on harjoitusteni kvalitatiivinen palaute. Kerään tietenkin kaikkea kivaa tietoa maan ja tavaan väliltä treeneistäni, mutta mitenkäs se oma fiilis? Olen alkanut jo harjoituspäiväkirjaani vähän kirjoittelemaan joka viikon jälkeen tunnelmia, eli menikö viikko turhan kevyesti vai tuntuiko se tuskaiselta. Itseasiassa en tiedä teenkö näillä tiedoilla tulevaisuudessa mitään, mutta sillä sekunnilla kun kirjoitan asiasta joudun ainakin hetken miettimään omaa tunnetilaa. Hyvä puoli tässä on se että kun summaa edellisen viikon harjoituksia ja miettii oloa niin voi hyvin vaikuttaa seuraavan viikon suunnitelmiin.

Muutaman kerran olen jo joutunut tekemään muutoksia seuraavan viikon harjoituksiin, jos sunnuntaina huomaa että edellisestä viikosta tulikin hieman rankempi mitä oli suunnitellut. Tietenkin harjoituksia olen myös lisännyt tai muuttanut kovempitehoisiksi jos tuntuu liian kevyeltä. Polarin OwnOptimizeria olen myös seurannut, ja siitä minulle on ollut melko paljon hyötyä. Nykyään on helpompi tietää ilman mittaria onko kroppa tarpeeksi levännyt, vai pitäisikö ottaa rennommin.

Tulevaisuudessa aion vielä parantaa tapani ja kirjata alas tunnelmia treenikohtaisesti. Kun hetken on harrastanut juoksua, pyöräilyä tai vastaavaa lajia oppii kyllä tuntemaan eron helpon ja kovan harjoituksen välillä. Sykkeitäkään ei tarvitse mittarista sokeana seurata vaan kyllä sen hyvin tuntee missä mennään. Tulen varmasti jatkossa keräämään myös kvalitatiivista tietoa mutta keskityn omien tunteiden tarkisteluun numeroiden sijasta.

Toivon myös että kun harjoituksista keskustellaan niin puhuttaisiin enemmän miltä jokin tuntuu eikä matkasta ja ajasta. Itsekin syyllistyn usein summaamaan vain kilometrejä ja aikaa, kun pitäisi vähän enemmän avata onko lenkit tuntuneet hyviltä vai onko ollut jotain erityisiä ongelmia. Kaikilla on hyviä ja huonoja hetkiä ja juuri niihin vaikeisiin ajankohtiin kaipaakin ehkä vähän kannustusta tutuilta, mutta jos niistä fiiliksistä ei puhu niin miten kukaan voi auttaa miestä mäessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti