keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Vauhtikestävyyttä ja palautumista

Käväsin tänään juoksemassa Esportilla taas hieman pidemmän vauhtikestävyys harjoituksen. Tarkoitus oli juosta VK1 alueella, mutta heti lämmittelyn jälkeen törmäsin Hartsaan, joka oli juoksemassa 20km testijuoksua. Liityin seuraan ja meno oli sen verran kovaa että sykkeet olivat kyllä VK2 alueella, mutta ei onneksi liian lähellä kynnysarvoa joten hyvä lenkki tuli kuitenkin juostua. Kiitoksia vaan vetoavusta :) Hartsan vauhti näyttää aika lupaavalta Tukholman maratonia ajatellen.

Jonkun verran olen pidentänyt VK lenkkien matkaa, ja täytyy myöntää että suht mukavasti ne tuntuvat sujuvan. Sain maratonkoulun vetäjiltä vähän palautetta että maaliskuusta lähtien voisin alkaa juoksemaan melkein kaksi VK lenkkiä viikossa, eli esimerkiksi yhden tasavauhtisen sekä yhden vetotreenin. Lähempänä HCR:ää voisin kokeilla myös kerran viikossa maksimikestävyyttä mutta en usko että vielä kannattaa liikaa niin korkeilla sykkeillä vedellä.

Ajattelin samalla kysellä mitä kannatte treenikassissa palautuaksenne? Mikäli lenkki loppuu kotiin on itsellä ainakin tapana ottaa palautusjuomaksi maitoa, mutta joskus on hyvä olla treenikassissa muutakin. Itse olen kokeillut jonkun aikaa Maximin palautusjuomaa, mutta hinnan takia olen siirtynyt nyt Alpron soija-maitojuomaan. Ravintoarvot ovat mitä ovat, mutta hinta ei ole päätähuimaava, ja se ajaa asian harjoittelun jälkeen. Joka puolelta kuulee kuinka tärkeää on saada jotain energiaa 30min sisällä harjoituksen lopettamisesta, joten jotain on oltava mukana. Kertokaa ihmeessä jos teillä on oma suosikki palautusjuoma.


Tällä hetkellä treenikassissa

3 kommenttia:

 1. Moro! Juomaahan sen ei tarvitse olla ja itselläni onkin yleensä vesi. Syön pidempien suoritusten aikana Dexalin geelejä ja ennen/jlk esim Elovenan keksipatukoita, banaania. Tosin välillä kyllä juotava jugurtti esim. Danonen rasvaton (=kovat eläinrasvat minimiin) toimii ihanana palauttavana. Se kyllä on totta, että maitotuotteita tulisi treenin jälkeen suosia: hyvät hiilarit ja proteiinit! Rahka ja raejuusto kuuluvatkin sitten kotona suosikkeihin. Mies sekoittelee pidempien treenien jälkeen maltojuoman ja käytössä meillä myös esim Maximin Protein Smoothie (Rasberry & Strawberry).

  VastaaPoista
 2. Hmmm. Täytyy nyt avata sanainen arkkuni! Oon kyllä jossain vaiheessa omasta palautumisesta ja lisäravinteistani kirjoittamassa jonkunnäköisen pidemmän pohdinnan omassa blogissani, mutta mutta. Mä kyl suosittelisin, että vaihdat ton Alpron pois, näytti olevan pelkkää sokeria ja kasviproteiinia, josta luultavasti ei kauheen hyvää hyötyä tuu kun miettii palautumista. Ja anteeksi nyt vaan toi Danone se vasta kauhealta kuralta mun ajatusmaailmaan näyttikin :)

  Lähtökohtana mä pitäisin sun tyyppiselle urheilijalle, riippuen miten suuri palautusjuoman tarve on, että tankkaat fiksuja hiilareita, maitorasvaa, protskua ja sitte ehkä lisäksi jotain antioksidantteja ja vitamiineja sekä mineraaleja, koska niiden tarvehan tollaisessa treenissä korostuu aika merkittävästi. Saat kehoosi jotain muutakin kuin tyhjiä kaloreita ja jaksaa paremmin. Tietty määrät jotain sinne suuntaan mikä tuntuu itsestä tarpeelliselta.

  Oon seurannu vähän kaikentyyppisiä palautusjuomamuotoja, myös viime aikoina katsellu tollasia ituhippityyppisiä palautusjuomia, joista oon jotain hyviä ideoita löytäny myös, mutta niistä lisää mun postauksessa, kun oon saanu tarpeeksi kokeiltua itselläni :D

  VastaaPoista
 3. Mä puolestani odottelen, josko Gainomax olisi taas Hulluilla Päivillä tarjouksessa.

  VastaaPoista