torstai 10. helmikuuta 2011

Tasotesti

Tiistaina tuli käytyä tasotestissä. Testin piti Teskun Matti Jääskeläinen, joka on itse kehittänyt kyseisen testin joitain vuosikymmeniä sitten. Olin kuullut positiivista palautetta jo ennen testiä kyseisestä kaverista, ja täytyy myöntää että testi ei tuottanut pettymystä.

Testi suoritettiin intervallipohjaisesti, eli tarkoituksena oli kävellä, hölkätä ja juosta yhteensä 6x1200m. Ennen testiä mitattiin rasvaprosentti, ja viisari näytti omalla kohdalla 13,5. Luulen että tuosta tullaan vielä kesän aikana vähän alas, kun lenkit pitenee ja harjoitusmäärät lisääntyy. Testissä mitattavat asiat olivat intervallien keskisyke, veren laktaattipitoisuus ja intervallin keskivauhti. Sykettä piti nostaa joka intervallissa noin 15, ja viimeinen tuli sitten vetää urku auki.

Täytyy myöntää että testi oli mukava ja helppo suorittaa. Ehkä kaksi viimeistä intervallia (viimeinen varsinkin) meni oman mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta se olikin tarkoitus. Testin tulokset löytyy täältä. Mikäli joku haluaa nähdä tarkempia arvoja löytyy testin mitatut arvot täältä. Testissä tuli selville loistavasti sen mitä halusinkin tietää, aerobinen sekä anaerobinen kynnys. Nyt on mukavampi jatkaa treeniä kun tietää millä tehoilla pitää lenkit juosta. Ajattelin vielä hieman sulatella testiä ja kirjoitella paremmin fiiliksiä myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Moro!

    Lueskelin blogistasi, että aiot testiin ja katselinkin siellä ympärilleni josko "HelTri-tuttua" näkyy. Hauska katsoa jonkun toisenkin tuloksia! Ei siis olla törmätty seuran kuvioissa aiemmin. Kiva on lukea blogiasi ja varmaan jossain treenissä törmätään - viimeistään Rykäsyssä!

    -Sisukas- palstalla jopur

    VastaaPoista