sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäisen viikon treenit

Vuoden ensimmäinen treeniviikko takana ja melko hyvältä tuntuu. Sää muuttunut talvisesta melko sateiseksi jonka takia muutama lenkki on juostu sisällä. Tämän viikon treenit olivat siis:

Ma 1,6km kevyttä uintia
Ti 12km peruskunto lenkki
Ke Intervalli juoksu, 5x1000m
To 8km hiihtoa, tekniikkaharjoituksia
Pe Intervalli kuntopiiri
La 1h pyöräilyä ja 20 min juoksua salilla
Su 21km lenkki, vikat 3km vähän reippaammin

Kokonaisaika 8:43

Maanantain uinti tuntui tosi hyvältä, oli mukavaa olla altaassa pitkästä aikaa. Ensi viikolla yritän myös mennä lauantaina HelTri:n uintiharjoituksiin Malmille, jotka jäi eilen väliin. Perjantaina oli myös vuoden ensimmäinen HelTri kuntopiiri, joka vaihtui nyt siis intervallipohjaiseksi. Liikkeitä tehtiin 30 sekunttia ja väliin tuli siis 30 sekunnin tauko. Tahtia kiristetään siis ja tuo 30 sekunttia tehdään kovalla tempolla, ja kevään mittaan taukoja on siis tarkoitus pienentää. Porukkaa oli mukavasti paikalla, ja tuttuun tyyliin treeni-into oli kaikilla korkealla. 

Tämän viikon harjoituksista haluaisin nostaa esille tämän päivän pitkän lenkin. Herättyäni aamulla totesin että pihalla voi olla melko liukas ja turhan raskas juosta, joten päätettiin Annen kanssa että lähdetään taas sisäradalle juoksemaan. Tarkoitus oli siis juosta 20km lenkki 400m sisäradalla, eli juosta 50 kierrosta samaa rataa ympäri, eikö kuullostakin täydelliseltä sunnuntai iltapäivältä? Täytyy myöntää että 50 kierrosta radan ympäri tuntui lyhyemmältä ajalta kuin mitä olin kuvitellut joten ei mikään huono vaihtoehto juosta pitkiä lenkkejä sisällä. Fyysisen harjoituksen lisäksi tämän päiväinen lenkki oli mitä mainiointa henkistä harjoitusta tuleviin juoksutapahtumiin. 

Itse nautin melkein eniten pitkistä lenkeistä. Lenkin pituuden vuoksi koko lenkki juostaan rauhallisesti joten meno on melko leppoisaa ja kaverin kanssa voi jutella niitä näitä. Tunne lenkin jälkeen on aivan loistava. Kun on juossut yli kaksi tuntia, käynyt suihkussa ja istahtaa sohvalle syömään ja nauttimaan sunnuntai illasta muistaa taas miksi näitä pitkiä lenkkejä on niin mukava tehdä.

1 kommentti: