perjantai 7. tammikuuta 2011

Sisätreeniä ja hiihtoa

Tuli sitten keskiviikkona taivuttua Ratiopharm areenalle juoksemaan. Kävin tiistaina ulkona peruskunto lenkillä ja tuli sen verran liukasteltua että päätin vihdoin ja viimein käydä hakemassa sarjakortin, jotta pääsen ainakin osan lenkeistä juoksemaan sisällä missä pitoa löytyy. Olen aina ollut vähän sitä vastaan että juostaan 400 metrin rataa tuntitolkulla ympäri, mutta täytyy myöntää että varsinkin intervalliharjoituksiin sisärata on aivan loistava. Juoksin itse 5x1000 metriä ja oli kyllä loistava treeni, mikäi vertaa edellisiin samanlaisiin harjoituksiin jotka on juostu pihalla.

Eilen kävin hiihtämässä Leppävaarassa jossa oli porukkaa kuin hiihtokeskuksessa. Ymmärtäähän sen kun monilla on vapaapäivä ja keli oli mitä loistavin. Itse hiihto meni ihan kohtalaisesti. Lähdin aluksi muutaman kilometrin kierrokselle joka alkaa melko rajulla ylämäellä. Huipulla vilkasin sykemittaria ja se näytti kevyttä 182 lukemaa, joten totesin että ne pururadat eivät ehkä kevyeksi hiihtolenkiksi sovellu. Palasin melko nopeasti pelto osuudelle joka on mukavan tylsän tasainen. Sopii hyvin omalle treenille kun tarkoitus oli harjoitella luistelutekniikkaa. Hiihto alkaakin sujumaan paremmin ja nyt voidaan jo tasaisilla mennä kevyesti vähän pidempäänkin, eli edistystä tapahtuu.

Olen alkanut seuraamaan sykemittarin avulla palautumistani, mutta en ole vielä täysin vakuuttunut kyseisestä ominaisuudesta. Täytyy seurata pidemmän ajan perusteella ja katsoa miten tulos kehittyy ennen kuin julkisesti haukun mittarin :)

Loistava hiihtokeli Leppävaarassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti