maanantai 17. tammikuuta 2011

Maratonkoulua ja testejä

Mainitsinkin eilisessä kirjoituksessa että maratonkoulu alkoi viime torstaina. Paikalla oli vajaa 30 tulevaa maratoonaria, joista muutama oli kylläkin jo juossut maratoonin mutta he olivat kuitenkin tulleet hakemaan lisäpotkua harjoitteluun. Ekalla kerralla tutustuimme toisiimme ja kävimme hieman läpi mitä on tiedossa. Porukka vaikutti tosi mukavalta ja kaikilla oli jotkin tavoitteet tiedossa. Moni oli menossa keväällä juoksemaan HCR:n ja syksyllä Espoon rantamaratonin. Oli ihan mukava kuulla koska on aina hauskempi juosta kun on tuttuja mukana.

Itse haen eniten maratonkoulusta lisätietoa juoksutekniikasta ja harjoittelun suunnittelusta. Suunnitelusta kaipaan lisää tietoa siitä miten saan ajoitettua kuntohuiput juuri HCR:n ja maratonin ympärille, ettei huippu  osu esimerkiksi heinäkuulle ja laske sitten syyskuulle. Motivaatioita harjoitteluun riittää ainakin vielä, katsotaan miten on kesäkuussa :) Maratonkoulun vetäjät vaikuttavat myös erittäin mukavilta joten uskon että luvassa on mielenkiintoinen urheiluvuosi.

Nyt torstaina on vuorossa siis ensimmäinen testijuoksu Esport Areenalla. Tarkoitus olisi juosta 10km mahdollisimman kovaa. Itse lähden tavoittelemaan noin 50min aikaa joten nähtäväksi jää onko syksyn juoksuista ollut mitään hyötyä. Ilmoittauduin myös Annen kanssa tasotestiin Esport Areenalle helmikuun alussa. Tarkoitus testissä on selvittää aerobinen sekä anaerobinen kynnys. Haluan saada kynnykset selville, jotta tiedän harjoittelevani oikeilla sykkeillä. Testi on epäsuora testi missä juostaan 4-8 kpl 1000m intervallia. Intervallien välissä verestä mitataan laktaattiarvot.

Toivottavasti nämä testit kertovat hieman enemmän mikä kuntotaso tällä hetkellä on. Testien jälkeen voi alkaa myös miettimään kesän realistisia aikatavoitteita puoli- ja kokomaratoonille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti