torstai 20. tammikuuta 2011

Ensimmäinen testijuoksu

Elikkä maratonkoulun ensimmäinen testijuoksu on takana. Heti aluksi voi sanoa että testijuoksun järjestely harmitti koska oma ajanottajani meni sekaisin laskuista. Kierrokset oli epäselviä ja loppuaikakin meni vähän arvioinnin puolelle. Kotiin päästyäni purin harjoitusdatan omalta mittarilta ja sen perusteella aika oli 48:55 eli juuri alle 49 minuuttia. Mittarini tallentaa 5s välein joten pientä heittoa voi löytyä mutta virhemarginaali on minulle aivan riittävä :) Tätä vahvistaa myös se että juoksin erään maratonkoululaisen ohi noin 5 kierrosta ennen maalia, ja hänen aikansa oli 49:50. Hänen arvio oli että hän jäi noin puoli kierrosta, eli juuri tuon minuutin verran.

Sitten itse juoksuun...

Aluksi lämmiteltiin reilun kilometrin verran minkä jälkeen siirryttiin lähtöpaikalle. Tavoitteeni heti lähdöstä oli juosta hieman alle 5min/km vauhtia. Aluksi sykkeeni jämähtivät noin 170-175 välille ja juoksu tuntui mukavalta. Noin 5km kohdalla sykkeet nousivat jo yli 180, ja silloin tuli myös kiristettyä hieman tahtia. Tulin loppujen lopuksi toisen 5km nopeammin kuin ensimmäisen, eli olisin voinut lähteä hieman kovempaa liikenteeseen, en vain sykkeiden puolesta uskaltanut. Arvioisin että toisen 5km siivu tulin noin 15s/km nopeammin kuin ensimmäisen, ja voimia jäi vielä jäljelle.

Yllätyin itsekkin miten korkeilla sykkeillä pystyin juoksemaan ilman että vauhti hyytyi. Nyt odotan innolla tasotestiä helmikuun alussa jottei sykekynnyksiä tarvitse enään arvailla. Vaikka sykkeet taisivat olla parhaillaan 187 ei juoksu kuitenkaan tuntunut maksimisuoritukselta. Kierroksia olisin vielä jaksanut ja vauhtiakin olisi vielä löytynyt. Omasta mielestäni mukavan ehjä ensimmäinen testijuoksu ja tästä on hyvä jatkaa. Kolmen kuukauden päästä uudestaan ja silloin voisi ottaa tavoitteeksi alle 47 minuuttia. Nyt kunnon venyttelyt ja suunnittelemaan seuraavia treenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti