perjantai 31. joulukuuta 2010

Verikoe, EKG ja lisää rautaa

Vaikka muuten kaikki on vaikuttanut hyvältä niin kipu rinnasta ei ole hävinnyt. Päätin eilen tehdä asialle jotain, eli kävin lääkärissä varmistamassa voinko alkaa urheilemaan taas normaalisti. Lääkäri ei olisi laittanut minua EKG:hen mutta omien yöunieni turvaamiseksi pyysin että sekin otettaisiin. Enemmän minua jännitti verikoe, lähinnä neulakammoni takia. Kerroin asiasta hoitajalle joka oli ottamassa verikoetta, ja hän käski ilmoittaa heti kun alkaa heikottaa. Istuin alas, hoitaja avasi laatikon missä oli neula joka riitti siihen että käväisin hämärän rajamailla, onneksi vain hetkellisesti. Hoitaja ei varmaan uskonut minua kun mainitsin miten paha neulakammoni on. Mutta lopputulos oli että verta saatiin tarpeeksi, eikä edes taju lähtenyt...

EKG näytti erittäin puhtaan sydänkäyrän joten sydänperäinen vaiva ei ole. Verikokeestakaan ei löytynyt mitään, joten se mikä aiheuttaa kipua rinnassa ja säteilyä vasempaan käteen on jonkin muotoinen lihastulehdus. Ei siis tarvitse levätä vaan voi oman tuntemuksen mukaan alkaa urheilemaan, joskin yläselkää rasittavia lajeja ei tulisi suosia heti. Hiihto ja uinti jää siis hetkeksi vielä pois, mutta juoksu ja pyöräily alkaa taas kunnolla ensi viikolla.

Se mitä verikokeesta selvisi oli että vereni hemoglobiinitaso on normaali mutta melko alarajalla. Miehillä normaalin rajat ovat 134-167 g/l, ja minun arvoni oli 140. Punasolujeni määrä oli myös normaalin alarajan tuntumassa, joten lääkäri suositteli että söisin joskus hieman rautaa lisäravinteen muodossa. Kävin eilen hakemassa pillerit joten toivottavasti näillä pysyy arvot kunnossa ja mies lenkkipolulla. C-vitamiini auttaa raudan imeytymisessä, tai sitten se oli hyvä myyntisuoritus luontaistuote myyjältä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti