maanantai 20. joulukuuta 2010

Miksi?

Terve vaan kaikille!

Ajatus blogista on pyörinyt mielessäni jo pidemmän aikaa ja vihdoinkin sain tehtyä asialle jotain. Lyhyesti itsestäni eli olen 26 vuotias kuntoilija Espoosta joka harrastaa juoksua, pyöräilyä, uintia ja hiihtoa ja tulevaisuudessa eri yhdistelmiä näistä. Ennen harrastin enemmän kuntosalia sekä kamppailu-urheliua mutta noin puoli vuotta sitten siirryin kestävyyslajien pariin ja viime syyskuusta lähtien olen harjoitellut tavoitteellisesti ajatuksena juosta muutamia juoksutapahtumia ensi kesänä.

Kerään nyt jo paljon tietoa urheilustani eri muodoissa mutta se osuus mitä en ole ennen kerännyt ja mihin haluan jatkossa myös panostaa on omat tuntemukset harjoittelusta. Muutama viikko sitten oman kehon kuuntelematta jättäminen kostautui ja pieni ylirasitus pääsi yllättämään ja haluaisin tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan välttää nämä ongelmat koska liikkumattomuus ei ole mukavaa.

Siksi ajattelin että ensimmäinen kirjoitukseni selventää tämän blogin tarkoituksen, ainakin jossain määrin...

1) Oman harjoittelun analysointi

Millä fiiliksillä on harjoiteltu? Onko yleisväsymystä vai onko virtaa enemmän kuin normaalisti? Maistuuko treeni puulta ja mistä tällä kertaa saadaan motivaatiota lähteä pimeään pakkaseen kahdeksi tunniksi juoksemaan? Nämä ovat asioita jotka pyörivät mielessä harjoitellessa mutta haluan uskoa että kun ne kirjoittaa alas tulee ne paremmin käsitellyiksi ja virheistä voi jopa oppia jotain.

2) Kuntoiluinnon jakaminen

Itse olen melkoisessa endorfiinikoukussa joten minun on usein melko helppo lähteä lenkille, uimaan tai salille. Toivon että voin sanoin kuvata niitä asioita jotka saavat minut liikkeelle ja ulos säässä kuin säässä jotta muut jotka yrittävät löytää lisää motivaatiota kuntoiluun voisivat jopa hyötyä kirjoituksistani jotain. 

3) Neuvoja omaan harjoitteluun

Viimeiseksi toivon tietenkin että tätä blogia seuraa edes joku :) Tällä haen lähinnä sitä että joku paremmin urheilusta tietävä kommentoisi kokemuksen syvällä rintaäänellä mitä teen väärin ja mitä mahdollisesti teen oikein. Olen kuitenkin sen verran laiska luonteeltani että vältän turhaa työtä ja ihan kaikkea en haluaisi oppia kantapään kautta joten hyviä neuvoja otan vastaan mielelläni.

Nämä ovat suurin syy miksi tähän leikkiin ryhdyin joten seuraavaksi voidaan kai siirtyä itse asiaan ja jättää omat syyni taustalle pyörimään. Viimeiseksi haluan muistuttaa kaikkia siitä että on yksi asia mikä motivoi ihmistä kuntoilemaan paremmin kuin itselle asetetut tavoitteet. Se on itselle asetetut julkiset tavoitteet jonka takia ajattelin myös jatkossa tänne kirjailla eri kilpailujen tavoitteita jotta harjoitteluun tulee vielä vähän lisämaustetta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti